Για την αλλαγή στο σκηνικού του καιρού μίλησε στο parapolitika.gr η γνωστή μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε νέες κακοκαιρίες «εξπρές» με βροχές, χωρίς όμως ουσιαστική μεταβολή της θερμοκρασίας.

«Περιμένουμε νέα επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή (10/11)» λέει στο parapolitika.gr η Χριστίνα Ρήγου. «Ουσιαστικά από το μεσημέρι ο καιρός θα γίνει άστατος στη δυτική Ελλάδα» προσθέτει η γνωστή μετεωρολόγος.

«Με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία. Και γρήγορα θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου» συνεχίζει η μετεωρολόγος η Χριστίνα Ρήγου, μιλώντας στο parapolitika.gr.

Κακοκαιρία την Παρασκευή με σχετικά… υψηλές θερμοκρασίες

«Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα, για την Παρασκευή (10/11) στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στο βόρειο Αιγαίο περιμένουμε βροχές, αλλά ασθενώς ως και μέτριας έντασης. Στη δυτική Ελλάδα όμως οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, κατά την διάρκεια της ημέρας» λέει επίσης η Χριστίνα Ρήγου, μιλώντας στο parapolitika.gr.

«Οι άνεμοι θα στραφούν πάλι σε νότιους και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα διατηρηθεί δηλαδή μέχρι και τους 25 βαθμούς η μέγιστη, κοντά στους 23 με 25 βαθμούς. Φυσικά σε περιοχές στην Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα είναι πιο χαμηλή, θα είναι πιο φθινοπωρινό το σκηνικό με 17-18 βαθμούς για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη» σημειώνει.

Άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα το Σάββατο

«Οι βροχές αυτές θα συνεχιστούν και το Σάββατο, με τον καιρό να είναι άστατος σε όλη τη χώρα. Περιμένουμε βροχές και καταιγίδες, αλλά και πάλι η θερμοκρασία δεν θα πέσει ουσιαστικά γιατί οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους. Αλλά θα είναι θυελλώδεις, θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 8 ίσως με ριπές και 9 μποφόρ» λέει στο parapolitika.gr η Χριστίνα Ρήγου.

«Οπότε θα έχουμε έναν συνδυασμό κατά την διάρκεια του Σαββάτου με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Λιγότερο θα επηρεαστεί η Αθήνα, όπου απλά θα υπάρξουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές κατά την διάρκεια της ημέρας. Με βελτίωση όμως από το βράδυ του Σαββάτου. Είναι δηλαδή και πάλι μια κακοκαιρία εξπρες» προσθέτει η γνωστή μετεωρολόγος.

Με βροχές και καταιγίδες ξεκινάει η εβδομάδα

«Φαίνεται ότι έχουμε διαδοχικές διαταραχές, καθώς μετά τα σημερινά έχουμε την κακοκαιρία του Σαββάτου. Και η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με νέες βροχές από τα δυτικά» λέει στο parapolitika.gr η Χριστίνα Ρήγου. «Θα δούμε όμως και στη συνέχεια πώς θα εξελιχθεί το τελευταίο σενάριο και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από Δευτέρα» σημειώνει επίσης.