Κάθε ημέρα που περνά, οι αστυνομικοί της χώρας διαπιστώνουν πως το ζήτημα της εγκληματικότητας ανηλίκων γίνεται ολοένα και χειρότερο. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση ενός 16χρονου, ο οποίος συνελήφθη από τους άνδρες της ΟΠΚΕ.

Ο νεαρός όχι μόνο είχε στην κατοχή του μικροποσότητα ναρκωτικών, αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψη, αλλά και διατηρούσε ολόκληρη… αποθήκη με πολύ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, όπως διαπιστώθηκε, ενώ και το μηχανάκι με το οποίο κυκλοφορούσε ήταν κλεμμένο!

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν από απόσταση τις κινήσεις του ανήλικου, καθώς είχαν πληροφορίες για τις παράνομες δραστηριότητές του. Την περασμένη Δευτέρα τον πήραν στο κατόπι και διαπίστωσαν πως κατευθυνόταν με μηχανή σε ορεινή περιοχή του Αιγίου. Κάπου στις ερημιές άφησε τη μηχανή και συνέχισε με τα πόδια, φτάνοντας σε ένα σημείο όπου βρίσκονταν φυλαγμένα τα ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί εκτίμησαν πως ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να επέμβουν. Του ζήτησαν να τον ελέγξουν, όμως ο 16χρονος αντιστάθηκε σθεναρά. Με σπρωξιές, με χέρια και πόδια, προσπάθησε να ξεφύγει. Παρ’ όλα αυτά οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν. Βρήκαν στην κατοχή του 1,7 γραμμάρια κάνναβης, 74,80 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την έρευνα που ακολούθησε στην «αποθήκη» των ναρκωτικών βρέθηκε ένα σακίδιο πλάτης, το οποίο είχε μέσα δέκα συσκευασίες με 881 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης συνολικά, 34 γραμμάρια κοκαΐνης και 182 γραμμάρια μιας άγνωστης λευκής ουσίας, που εστάλη για χημική ανάλυση.

Μαζί με αυτά κατασχέθηκε το δίκυκλο που οδηγούσε ο 16χρονος, καθώς είχε δηλωθεί η κλοπή του στις 22 Σεπτεμβρίου στην Ασφάλεια Αιγιαλείας. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο 16χρονος συνελήφθη, όπως και η μητέρα του για παραμέληση της εποπτείας του. Σε βάρος του νεαρού σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, κλοπή τροχοφόρου, αντίσταση και βία κατά υπαλλήλων. Ο ίδιος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime