Αλλάζει σταδιακά το «σκηνικό» του καιρού, καθώς από σήμερα, Πέμπτη, η θερμοκρασία παρουσιάζει αισθητή πτώση, ενώ από το Σάββατο θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα ενταθούν τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Καιρός: Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του Κλέαρχου Μαρουσάκη, για σήμερα αναμένονται βροχές στα ανατολικά και τα ηπειρωτικά, ενώ θα επικρατήσουν και βόρειοι ενισχυμένοι άνεμοι που θα φτάνουν τα τοπικά τα 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σήμερα θα πέσει στους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά, ενδεχομένως με κάποιες τοπικές βροχές.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν κατά διαστήματα συννεφιές και ο Βαρδάρης πνέει από εντάσεις 5-6 Μποφόρ στον Θερμαϊκό ενώ από το μεσημέρι θα αρχίσει να υποχωρεί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 20 βαθμούς.

Διαβάστε ακόμα: Πρόγνωση Ρήγου στο parapolitika.gr: Έρχονται διαδοχικές κακοκαιρίες-εξπρές – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Κλέαρχος Μαρουσάκης: "Δύο κύματα κακοκαιρίας στη χώρα"

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως την Παρασκευή έρχεται μια οργανωμένη κακοκαιρία από την περιοχή της Ιταλίας και θα έχουμε ένα πέρασμα από βροχές και καταιγίδες.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν προς το ανατολικό και νότιο Αιγαίο και θα βελτιωθεί την Κυριακή ο καιρός.

Όπως είπε, από την ερχόμενη Δευτέρα θα έρθει και πάλι ένα νέο κύμα κακοκαιρίας. Ο ίδιος επισήμανε πως πλέον μπαίνουμε σε μια πιο φθινοπωρινή περίοδο και τόνισε πως ο χειμώνας θα ξεκινήσει στις 21 Δεκεμβρίου.