Υπό την επήρεια αλκοόλ και μάλιστα πάνω από τα επιτρεπτά όρια οδηγούσε ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε το βρέφος στον Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News του Mega, στον άτυπο έλεγχο της Τροχαίας πριν υποβληθεί στις νοσοκομειακές εξετάσεις αίματος ο οδηγός στον Βόλο, το αλκοολόμετρο έδειξε 0,85 χιλιοστά γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα, όταν τα επιτρεπτά όρια είναι 0,10-0,40.

Διαβάστε επίσης: Βόλος: Σπαράζει ο παππούς του βρέφους που πέθανε στο τροχαίο: "Μας έκλεισε το σπίτι"

Το κρίσιμο ερώτημα πλέον είναι αυτό το 0,85 που έβγαλε το άτυπο αλκοτέστ τι μπορεί να σημαίνει για τα αποτελέσματα της αιμοληψίας που αναμένονται από στιγμή σε στιγμή.

Υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα του οδηγού που ενεπλάκη στο δυστύχημα με θύμα βρέφος στον Βόλο

Ο επίκουρος καθηγητής Χημείας Μιχάλης Χάλαρης δίνει την εκτίμησή του στο LIVE NEWS.

«0,85 γραμμές σε ένα αλκοτέστ σημαίνει ότι η συγκέντρωση που υπάρχει στο αίμα αντιστοιχεί περίπου σε 1,30 γραμμάρια ανά λίτρο. Είναι ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό και σημαίνει ότι ο άνθρωπος βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ», εξήγησε.

Κι αυτό γιατί τα επιτρεπτά όρια στην περίπτωση αιμοληψίας ανέρχονται στο 0,20 έως 0,80. Ο καθηγητής εκτιμά πως σε τέτοιες συγκεντρώσεις οινοπνεύματος ο εκάστοτε οδηγός δεν είναι σε θέση να οδηγήσει.

Εντός της ημέρας οι τοξικολογικές

Ίσως και εντός της ημέρας θα βγουν τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, με τα όσα κατέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας που οδηγούσε πίσω από τη μοιραία μοτοσικλέτα να εξετάζονται πλέον υπό άλλο πρίσμα.