Ο γιος ενός εκ των πιλότων που έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε κοντά στο Μάλεμε των Χανίων μίλησε στο Mega, δηλώνοντας πως παρακολουθούσε το κινητό του πατέρα του, όταν κάποια στιγμή το στίγμα χάθηκε. «Παρακολουθούσα το στίγμα στο κινητό του και είδα ότι ήταν χαμένο και μετά πήρα τηλέφωνο και το έμαθα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο πατέρας του λάτρευε το επάγγελμα που έκανε και είπε πως ήταν αρκετά έμπειρος, αναφέροντας πως «είχε εμπειρία πολλά χρόνια. Το λάτρευε, του άρεσε».

Χανιά: Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος


Υπενθυμίζεται, πως το ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδιάδρομου Μάλεμε Χανίων και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό.

Τα δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από ναυαγοσώστη και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Αφού μεταφέρθηκαν στον λιμένα του Κολυμβαρίου, παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Το χρονικό της πτώσης

Το μικρό αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε. Όταν έφθασε στο Μάλεμε ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι και προσπάθησε να προσγειωθεί, αλλά υπό αδιευκρίνιστη αιτία κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.