Συγκλονιστικές είναι οι πληροφορίες που προκύπτουν γύρω από το χαμό της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, τον Οκτώβριο του 2021, όταν βρέθηκε τυλιγμένη με μία κουβέρτα και πεταμένη στην οδό Τύχης, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι επί της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη, όπου είχε βιώσει απίστευτα βασανιστήρια.

Δεν είναι όμως μόνο ο αδόκητος χαμός της, δεν είναι μόνο το μυστήριο γύρω από το θάνατο της 67χρονης συγκατοίκου και άπορης Χριστίνας Πίσπα, είναι και οι απειλές απέναντι στην ερευνήτρια και παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» Αγγελικής Νικολούλη, που υποστήριξε πως δέχτηκε τηλεφωνήματα από αγνώστους, οι οποίοι την απειλούσαν διότι ερευνούσε τις συνθήκες πίσω από το διαφαινόμενο φόνο της Φαίης.

«Σε μια άγνωστη συνομιλία που είχαμε τότε, μας απειλούσε, επειδή τολμήσαμε να την αναζητήσουμε. Θα την ακούσετε αυτή τη γυναίκα, το πόσο προκλητική ήταν και το τι έλεγε για μία ακόμη γυναίκα που πέθανε εκεί, στο σπίτι της, ενώ την εμφάνιζαν ότι πέθανε αλλού» είπε στο Mega η Αγγελική Νικολούλη και μάλιστα άφησε και δριμύτατες αιχμές: «Γιατί παίρνουν κάποιοι και το κλείνουν; Γιατί ανησυχείτε; Για το κύκλωμα εκεί στη Κυψέλη που δρα ανενόχλητο; Εδώ φαίνεται να είχαν γίνει καταγγελίες. Εδώ θα τα πούμε όλα, μη βιάζεστε».

Μεγάλο βάρος, πάντως, έχει πέσει πάνω στην Παγώνα Τ., τη σπιτονοικοκυρά, η οποία κατηγορείται -μεταξύ άλλων- για τη δολοφονία της αδικοχαμένης Φαίης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 57χρονη είχε εμφανιστεί ως δικηγόρος που διεκπεραιώνει διαδικασίες νομιμοποίησης παραμονής αλλοδαπών. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως η δικηγόρος του πατέρα της άτυχης Φαίης, Βούλα Δημητριάδου, κατά την έρευνά της είχε διαπιστώσει πως η Φαίη «είχε παντρευτεί» χωρίς τη θέλησή της με έναν 42χρονο Αλβανό. Είχαν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, ενδεχομένως προκειμένου να εξασφαλίσει εκείνος την παραμονή του στη χώρα.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί απολογήθηκαν, μετά την προθεσμία που έλαβαν από την ανακρίτρια, οι τρεις γυναίκες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έκαναν το βίο αβίωτο στην άτυχη Φαίη. Η προκαταρκτική έρευνα, που άνοιξε έπειτα από μήνυση του πατέρα, οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά περίπτωση εις βάρος της σπιτονοικοκυράς, της μητέρας και της αδελφής της άτυχης κοπέλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση διά ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime