Νέο ένοικο έχει πλέον η βίλα του Παναγιώτη Ψυχάρη στο Παλαιό Ψυχικό. Το όνοµα αυτού, Θέµης Μουρούζης, επιχειρηµατίας στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, µε παρελθόν στον «Ρήγα», την οργάνωση Νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού, παντρεµένος στο παρελθόν µε γόνο γνωστής οικογένειας και µε δυνατές φιλίες στον πολιτικό κόσµο. Ο επιχειρηµατίας έδωσε κοντά στα 2 εκατ. ευρώ προκειµένου να αποκτήσει τη βίλα του γιου του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτη, στο Παλαιό Ψυχικό, στον σχετικό πλειστηριασµό που διενεργήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου. Η συγκεκριµένη βίλα είχε µακρά πορεία στην πλατφόρµα των ηλεκτρονικών πλειστηριασµών πριν καταλήξει στα χέρια του Μουρούζη.

Την πρώτη της εµφάνιση την έκανε το 2019, µε την τιµή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 1.786.000 ευρώ. Βέβαια, χρειάστηκε να περάσουν τελικά τέσσερα χρόνια προκειµένου να βρει τον επόµενο ιδιοκτήτη της και να αλλάξει και επίσηµα χέρια. Αρχικά, το 2019, ο πλειστηριασµός είχε τεθεί σε αναστολή, όπως συχνά συµβαίνει όταν υπάρχει αµφισβήτηση στην τιµή της πρώτης προσφοράς. Λίγους µήνες αργότερα το ακίνητο επανεµφανίστηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρµα µε αυξηµένη τιµή εκκίνησης, η οποία ορίστηκε στα 2.400.000 ευρώ. Η διόρθωση στην τιµή εκκίνησης επήλθε µε απόφαση του Πρωτοδικείου. Ακολούθησαν αρκετές αναρτήσεις και αναστολές της διαδικασίας µέχρι και τις 23 Ιανουαρίου 2023, όταν ο ηλεκτρονικός πλειστηριασµός κηρύχθηκε άγονος.

Η εντυπωσιακή βίλα Ψυχάρη

Το ίδιο έγινε και το καλοκαίρι του 2023, όταν και πάλι δεν βρέθηκε πλειοδότης. Τελικά, στα τέλη του περασµένου Οκτωβρίου, ο Θέµης Μουρούζης κατάφερε να κάνει δική του τη βίλα έπειτα από µάχη τριών ωρών και αφού έδωσε 1.952.437 ευρώ, περίπου 400.000 ευρώ περισσότερα από την τιµή της πρώτης προσφοράς στην οποία είχε καταλήξει το ακίνητο. Η πολυτελής βίλα αποτελεί ένα εντυπωσιακό ακίνητο στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, το οποίο θα ζήλευαν πολλοί και άλλοι τόσοι θα ήθελαν να το έχουν στην κατοχή τους. Αποτελείται από αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες επί οικοπεδικού συγκροτήµατος χτισµένου σε οικόπεδο έκτασης 3.400 τ.µ. Η βίλα των 544 τ.µ. αγοράστηκε από τον Παναγιώτη Ψυχάρη, τον Ιούνιο του 2003, και διαθέτει εξώστες 208 τ.µ., ενώ αποτελείται από playroom περίπου 100 τ.µ., υπόγειο 158 τ.µ., ισόγειο 141 τ.µ. και πρώτο όροφο 140 τ.µ. Μάλιστα, το ακίνητο διαθέτει 12 θέσεις στάθµευσης και έχει δικαίωµα αποκλειστικής χρήσης τµήµατος του οικοπέδου, επιφανείας 308 τ.µ.

Το πώς ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας θα αξιοποιήσει το ακίνητο παραµένει άγνωστο, εάν δηλαδή θα µείνει σε αυτό ή αν θα το χρησιµοποιήσει ως επενδυτικό ακίνητο, µισθώνοντάς το. Το µόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για έναν επιχειρηµατία που γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται ακίνητα. Ο Θέµης Μουρούζης από το 2011 είναι διευθύνων σύµβουλος της εταιρείας Μουρούζης Ξενοδοχειακή Α.Ε., µε αντιπρόεδρο τον αδερφό του, Παναγιώτη. Η εταιρεία του ανέλαβε τη διαχείριση του ξενοδοχείου «Athens Gate», ενός όµορφου τετράστερου ξενοδοχείου απέναντι από τους Στύλους του Ολυµπίου ∆ιός, το οποίο θεωρείται από τα πλέον επιτυχηµένα της Αθήνας, ενώ έχει συµµετοχή στο ξενοδοχείο «Electra».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 11/11