Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, την ώρα που η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και αναμενόταν η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για το αν θα παραπεμφει ή όχι σε δίκη ο πατέρας Αντώνιος για την κατηγορία της ασέλγειας ανηλίκων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πλευρά του πατέρα Αντωνίου κατέθεσε στην ανακρίτρια συμπληρωματικό υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνεται ιδιόχειρη επιστολή ενός από τους δύο καταγγέλλοντες, με την οποία υποστηρίζει ότι εξαναγκάστηκε να πει ψέματα για τον κατηγορούμενο. Στην επιστολή, ο ανήλικος τρόφιμος που είχε καταγγέλει, μαζί με έναν 19χρονο, τον κληρικό, υποστηρίζει πως δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις και απειλές για να στραφεί σε βάρος του πατέρα Αντώνιου.

Κιβωτός του Κόσμου:  "Δεν μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να με απειλούν σωματικά και ψυχολογικά"


Κι ενώ αρχικά οι πληροφορίες ήθελαν η μητέρα του παιδιού να επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό εντούτοις, σήμερα, η ίδια λέει ότι ουδέποτε ανασκεύασε την αρχική του τοποθέτηση. 

Ειδικότερα, σε επικοινωνία που είχε το Live News με την μητέρα του 16χρονου, η ίδια διέψευσε ότι εκείνη ή το παιδί τις ανασκεύασαν. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρόκειται για πλαστογραφία και πως θα κινηθεί νομικά.

«Είναι ψευδή όλα αυτά που έχουν βγει και θα κινηθώ νομικά από εκεί και πέρα. Δεν μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να με απειλούν σωματικά και ψυχολογικά. Δεν υπάρχει (η επιστολή) είναι πλαστή. Είμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση».

Αλλά και ο δικηγόρος της μητέρας Θεοδωρόπουλος λέει ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις για «το συκοφαντικό, ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα ότι η κατάθεση του ανήλικου θύματος του πατέρα Αντώνιου έχει ανακληθεί».

Να θυμίσουμε ότι ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων, ενώ ελέγχεται και για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.