Στο άκουσμα της είδησης πως ο 42χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε στο Λεοντάρι Βοιωτίας τον 17χρονο γιος της αφέθηκε ελεύθερος, η μητέρα του ξεσπά. 

Μητέρα 17χρονου: "Να τον σκοτώσουν θέλω!"

«Αυτός ο άνθρωπος θα του άρεσε να το κάνουν στο παιδί του; Γιατί το έκανε αυτό στο παιδί μου; Ήταν πονόψυχο, δουλευταράς. Γιατί σκότωσε το παιδί μου; Γιατί δεν έβαζε το όπλο στο κεφάλι του να σκοτωθεί αυτός; Να τον σκοτώσουν θέλω! Είμαι χαροκαμένη. Είμαι μια μάνα με έναν γιο. Ποιος θα μου τον φέρει πίσω; Δεν θέλω να ξαναβγεί στην κοινωνία, μην ξαναδεί τον ήλιο. Θέλω να μου πείτε γιατί συμβαίνει σ' εμένα. Το δικό μου παιδί βρήκε να σκοτώσει;», ανέφερε η μητέρα του 17χρονου μιλώντας στον ALPHA.

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο αστυνομικός

Νωρίτερα, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου έπειτα από καταδίωξη στη Βοιωτία. Ο αστυνομικός ξεκίνησε την απολογία του λίγο μετά τις 11:00 στο δικαστικό μέγαρο της Θήβας, ενώ έξω από τα δικαστήρια υπήρχαν πολλοί συγκεντρωμένοι που αντιδρούσαν στη δολοφονία του 17χρονου Χρήστου.

Στον αστυνομικό επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Όπως φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ο αστυνομικός ενώπιον του εισαγγελέα Θηβών, το όπλο που κρατούσε εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να τραυματιστεί θανάσιμα, έπειτα από καταδίωξη που προηγήθηκε.

"Απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει"


Σύμφωνα με όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο 42χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ανέφερε τα εξής στην απολογία του:

«Αφού άνοιξα την πόρτα του οδηγού και κρατώντας στο δεξί μου χέρι το πιστόλι, φώναζα "Αστυνομία! Κατέβα κάτω, κατέβα κάτω" στον 17χρονο.

Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον ανήλικο από τον δεξί ώμο, σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει αυτού. Ύστερα το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, πιθανότατα από φόβο ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση, με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέρνοντας το χέρι μπροστά στην κάννη.

Απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει, γιατί αυτή η βίαιη κίνησή του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς ποτέ εγώ να την πατήσω».