Αποφυλακίστηκε η Πόλα ΡούπαΣύμφωνα με πληροφορίες, το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» είχε κάνει αίτηση για να αποφυλακιστεί και έτσι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θήβας έκανε δεκτό το αίτημά της για υφ' όρον απόλυση, αφού είναι μητέρα ανήλικου παιδιού.

Σημειώνεται πως η ποινή κάθειρξης της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη είχε μειωθεί τον Απρίλιο του 2021. Η 54χρονη σήμερα Πόλα Ρούπα συνελήφθη τον Απρίλιο του 2010 μαζί με άλλους πέντε συνεργούς της και τον Νίκο Μαζιώτη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό, απ’ όπου αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 2011 λόγω συμπλήρωσης του 18μήνου, δηλαδή του ανώτατου χρονικού ορίου προφυλάκισης.

Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης εμφανίζονταν στο 5ο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων λόγω της δίκης που ήταν σε εξέλιξη. Όμως, τον Ιούνιο του 2012 δεν εμφανίστηκαν και έκτοτε αναζητούνταν.

Ο σύντροφος της Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης, έπεσε ξανά στα χέρια των αστυνομικών έπειτα από μια ένοπλη συμπλοκή με τους αστυνομικούς στο Μοναστηράκι. Η Πόλα Ρούπα επανεμφανίστηκε έναν χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2015. Μαζί με συνεργούς της λήστεψε το υποκατάστημα τράπεζας το οποίο λειτουργεί στο εσωτερικό του νοσοκομείου «Σωτηρία», αρπάζοντας από τα ταμεία 125.000 ευρώ.

Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη ξανά τον Ιανουάριο του 2017 στην Ηλιούπολη.