Επιδείνωση του καιρού αναμένεται, με την αρχή να γίνεται από το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου. Φαίνεται ότι θα έχει μικρή διάρκεια και βασικά χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, εξαιτίας των βοριάδων που θα πνέουν θυελλώδεις, και τα πρώτα χιόνια. 

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέρει ότι η καιρική αλλαγή, η οποία θα σηματοδοτήσει τη 48ωρη, όπως προβλέπεται, κακοκαιρία, θα έχει σημείο αφετηρίας τα βορειοδυτικά, στα οποία θα κάνουν εμφάνιση τοπικές βροχές

Το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, οι βροχές θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στο καιρικό καταστατικό, καθώς προβλέπεται η εκδήλωσή τους σε αρκετές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, ενώ το βράδυ θα φτάσουν σε τμήματα της βόρειας Ελλάδας, της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο η ένταση θα είναι διακριτή, καθώς πρόκειται να εκδηλωθούν καταιγίδες. Το βράδυ του Σαββάτου θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια του φθινοπώρου στα βόρεια ορεινά. 

Μαζί με τα φαινόμενα των δυνατών ανέμων, των βροχοπτώσεων και των καταιγίδων, η χιονόπτωση στα βόρεια φανερώνει την ουδόλως αμελητέα πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αθήνα η πτώση αναμένεται γεωμετρική, καθώς το πρωί της Κυριακής οι βαθμοί του Κελσίου θα φτάσουν τους 7. 

Τι αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo) για την πορεία της κακοκαιρίας

Η αναφορά από το meteo για την πορεία της κακοκαιρίας αφορά κυρίως στην ταχύτητα των ανέμων, με ριπές που μπορεί να ξεπεράσουν τα 80 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας, η οποία δεν θα έχει φειδώ και θα γίνει αμέσως αναγνωρίσιμη. 



Χαρακτηριστικά: Το Σάββατο 18/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη βορειοανατολική χώρα, στα νησιωτικά τμήματα του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Πρόσκαιρες βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην υπόλοιπη χώρα.

Βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7 Μποφόρ στο Ιόνιο και τα 7-8 Μποφόρ στο Αιγαίο. Ενισχυμένοι θα είναι επίσης οι άνεμοι σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και στον Κορινθιακό.

Η αναφορά γίνεται στις μέσες εντάσεις ανέμου και ότι κατά τόπους αναμένονται ριπές άνω των 80κm/h. Αισθητή θα είναι η πτώση των μέγιστων θερμοκρασιών σε σχέση με την Παρασκευή 17/11.



Την Κυριακή (19/11) οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου ο καιρός μέχρι το βράδυ θα βελτιωθεί. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή πτώση.



Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας 

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια-βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.


Πιο αναλυτικά:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 Μποφόρ θα πνέουν από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Η πρόγνωση του καιρού για Σάββατο και Κυριακή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα πολύ νωρίς το πρωί στη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά και τοπικά στα κεντρικά ορεινά.
Από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ο καιρός σταδιακά θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 6 με 8 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στην κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες στα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 και τοπικά στα νότια τους 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη Θράκη πολύ νωρίς το πρωί θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από τις προμεσημβρινές ώρες στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι γρήγορα σε 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία έως 8 και το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, όμως από τις πρωινές ώρες στα βόρεια και από τις προμεσημβρινές στα υπόλοιπα ο καιρός θα βελτιωθεί. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ, γρήγορα 6 με 8 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και γρήγορα και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως και το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα βορειοδυτικοί 6 με 8 και από το βράδυ στις Σποράδες τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι γρήγορα σε 6 με 8 και το βράδυ έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-11-2023
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες, βαθμιαία όμως ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες. Συγκεκριμένα στα βόρεια θα κυμανθεί από -3 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 5 έως 17 και στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα από 11 εως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σε ποιες περιοχές αναμένονται τα πιο σφοδρά φαινόμενα με βάση το meteo 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου βροχές αναμένονται σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα και θα συνοδεύονται από καταιγίδες στη Θράκη, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Τις πρωινές ώρες οι βροχές θα σταματήσουν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, με εξαίρεση τα ανατολικά όπου κατά τόπους θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι, ενώ μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 1 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 13-14, στην Ήπειρο από 4 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 18-19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 18-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17, στα νησιά του κεντρικού, βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 16-17 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 11 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι οι ελάχιστες θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Κύρια χαρακτηριστικά (του καιρού το Σάββατο) θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες ενώ την Κυριακή θα υπάρχει παγωνιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ μεγάλη προσοχή απαιτείται στα πελάγη με τους ανέμους να πνέουν από βόρεια κατεύθυνση φτάνοντας τα 10 Μποφόρ!

Στην Αθήνα, το κρύο θα είναι έντονο καθώς την Κυριακή ο υδράργυρος θα φτάσει στους 6-7 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλονίκη στους 3-4!

Χιόνια θα πέσουν και στα ορεινά της χώρας αλλά και στις κορυφογραμμές της Πάρνηθας, με τον καιρό να βελτιώνεται ωστόσο από το απόγευμα της Κυριακής, επανερχόμενος στις καλές θερμοκρασίες.

Τα προγνωστικά μοντέλα, ωστόσο, δείχνουν μια νέα αστάθεια προς τα μέσα της νέας εβδομάδας με βροχές και καταιγίδες.



Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου


Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε τους πολίτες να μην υποτιμήσουν τη σφοδρότητα των βοριάδων που θα πνέουν το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, οι άνεμοι θα πνέουν σε επίπεδα θύελλας και παράλληλα θα ρίξουν την αισθητή θερμοκρασία.

«Μην υποτιμήσετε τη σφοδρότητα των βοριάδων το Σάββατο. Θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναούτογλου.

H ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Φίλες και φίλοι, προσοχή!

Μην υποτιμήσετε σας παρακαλώ τη σφοδρότητα των βοριάδων το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως του Βαρδάρη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και τους γύρω νομούς, όπου εκτός από σφοδροί-επίπεδα θύελλας (με πολύ πιθανές αρκετές πτώσεις δέντρων) θα είναι και παγεροί, ρίχνοντας παράλληλα την αισθητή θερμοκρασία (θερμοκρασία δηλαδή που αισθάνεται κάποιος, ανάλογα με την υγρασία, τη θερμοκρασία και την ταχύτητα του ανέμου που επικρατούν) σε πολύ χαμηλά επίπεδα κατά περιόδους, ίσως κοντά και στο μηδέν ακομα και στο κέντρο της Θεσ/νίκης!

Οπως τονίζουν οι γιατροί σε τέτοιες περιπτώσεις, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με χρόνια νοσήματα, με νοσήματα του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, καθώς η απότομη έκθεση στις χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται και με σωματική καταπόνηση, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα καρδιακής ισχαιμίας όπως θωρακικό πόνο, αλλά ακόμα και έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Επίσης, ο οργανισμός για να προστατευτεί από το κρύο και να μειώσει τις απώλειες θερμότητας προκαλεί αγγειόσπασμο, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αγγειακές αντιστάσεις, αλλά και η αρτηριακή πίεση.

Φίλες και φίλοι, προσοχή! Μην υποτιμήσετε σας παρακαλώ την σφοδρότητα των βοριάδων το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Thursday, 16 November 2023

Η εκτίμηση του Γιώργου Τσατραφύλλια



Ακόμα πιο κρύος θα είναι ο καιρός στα Ιωάννινα, αφού το θερμόμετρο αναμένεται να… μηδενίσει το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον πίνακα που ανέβασε στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος κάνει λόγο για εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας.

«Αντιλαμβάνομαι ότι το άκουσμα πιθανόν χιονοπτώσεων υποσκελίζει οποιαδήποτε άλλη είδηση ωστόσο η επικείμενη κακοκαιρία ειναι σημαντική για τους ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, καθώς οι άνεμοι αναμένεται να δημιουργήσουν μέχρι και τοπικές θύελλες και οι ριπές τους ίσως ξεπεράσουν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

«Μεγάλη προσοχή κυρίως στα νησιά μας και σε όλες σχεδόν τις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, επίσης και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής», αναφέρει ο κ. Τσατραφύλλιας.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια


«Καλησπέρα! Αντιλαμβάνομαι ότι το άκουσμα πιθανόν χιονοπτώσεων υποσκελίζει οποιαδήποτε άλλη είδηση ωστόσο η επικείμενη κακοκαιρία ειναι σημαντική για τους ΑΝΕΜΟΥΣ και την πτώση της ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν πρέπει να επιδείξουμε το επόμενο 48ώρο στους βορειοδυτικούς ανέμους που σε ορισμένες περιπτώσεις θα δημιουργήσουν τοπικές θύελλες. Οι ριπές τους ίσως ξεπεράσουν τα 100 Km/h!

Μεγάλη προσοχή κυρίως στα νησιά μας και σε όλες σχεδόν τις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, επίσης και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Σε ό,τι αφορά την πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα είναι εντυπωσιακή (πάνω από 10 βαθμούς) ακολουθούν χαρακτηριστικά παραδείγματα θερμοκρασίας νωρίς το πρωί σήμερα και την Κυριακή.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ από Δευτέρα έως και Τετάρτη

Άνοδο της θερμοκρασίας και αίθριο καιρό προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις μέρες Δευτέρα, 20, Τρίτη, 21, και Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-11-2023
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα και μόνο τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και από τις βραδινές ώρες νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21-11-2023
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν κατά τόπους και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα δυτικα, τη Θράκη και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Τις βραδινές ώρες οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-11-2023
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.