Ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος οδηγού λεωφορείου σημειώθηκε το Σάββατο (18.11.2023) στη Θεσσαλονίκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο λεωφορείο της γραμμής 72 -εκτελεί δρομολόγιο IKEA-Μηχανιώνα- επιβιβάστηκε μια ομάδα 20 ατόμων στη στάση της Αγίας Τριάδας, ηλικίας 18-19 ετών. Έκαναν φασαρία και τότε ο οδηγός, ηλικίας περίπου 50 ετών, τους εξήγησε ότι πρέπει να κάνουν ησυχία, διότι στο όχημα βρίσκονται και άλλοι επιβάτες. Ακολούθως τους ειδοποίησε ότι θα ενημερώσει την Ελληνική Αστυνομία.

Συνέπεια της παρατήρησης ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός του από δύο άτομα και εκτιμάται ότι χρησιμοποίησαν ακόμη και αντικείμενο.

«Τον μαύρισαν στο ξύλο. Πρέπει να είχαν στην κατοχή τους κλομπ από καουτσούκ, διότι η ζημιά είναι μεγάλη. Τον χτύπησαν άσχημα στο πρόσωπο, του άφησαν σημάδια στα μάτια, στα χέρια, ενώ του προκάλεσαν και κάταγμα στη μύτη», δήλωσε ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου και νοσηλεύτηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων.

Η επίθεση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά περιστατικών βίας που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε βάρος οδηγών λεωφορείων. Το φαινόμενο αυτό έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, οι οποίοι ζητούν από τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν μέτρα για την προστασία τους.