Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από νεαρούς, μέσα σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 18 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης δρομολογίου της γραμμής 72, στην περιοχή της Μηχανιώνας.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Απατεώνες αποσπούσαν τραπεζικούς κωδικούς και έβγαζαν χρήματα από λογαριασμούς – “Σήκωσαν” 33.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Τι λέει ο οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ

Όπως λέει ο οδηγός λεωφορείου, οι δράστες τον εγκλώβισαν και άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι και στο σώμα. Όλα αυτά για μια σύσταση που τους έκανε κατά τη διάρκεια της διαδρομής να κάνουν ησυχία. Οι νεαροί περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία και του επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννη Δήμκα, τον χτύπησαν με βαρβαρότητα με λαστιχένιο γκλοπ, καθώς έχει σημάδια σε όλο του το σώμα. Όλα άρχισαν όταν επιβάτες του αστικού λεωφορείου παραπονέθηκαν στον οδηγό για τη φασαρία που έκαναν περίπου 20 νεαροί επιβάτες και έτσι εκείνος προχώρησε σε μία απλή παρατήρηση, για να κάνουν ησυχία.

Οι δράστες περίμεναν μέχρι το λεωφορείο να αδειάσει και επιτέθηκαν στον οδηγό λίγες στάσεις πριν το αστικό του ΟΑΣΘ φτάσει στον τερματικό σταθμό. Οι δράστες χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα τον οδηγό ο οποίος δεν πρόλαβε να αμυνθεί ή να βγει από τη θέση του.

«Μόλις φτάσαμε στην κεντρική πλατεία της Μηχανιώνας, με πλησίασαν και με εγκλώβισαν στη θέση του οδηγού. Δεν μπορούσα να φύγω, άρχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι και σε όλο μου το σώμα», είπε ο οδηγός στην ΕΡΤ.

Επειδή το λεωφορείο βρισκόταν σε σχετικά απομακρυσμένη περιοχή στη Θεσσαλονίκη, δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο οδηγός, όταν οι δράστες αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες, ενώ έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων.