Ένα βήμα από την ελευθερία βρέθηκε ο 42χρονος Ιβάν, ο Βούλγαρος ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει χρήματα από μια ηλικιωμένη γυναίκα, με την πρόφαση πως η κόρη της χρειάζεται άμεσα επέμβαση για να σώσει το πόδι της.

Ο άνδρας φέρεται να κατάφερε να εξαπατήσει μια γυναίκα και να της αποσπάσει χρήματα δήθεν για επείγουσα επέμβαση. Η κα. Αφροδίτη, πίστεψε τα λόγια του 42χρονου Βούλγαρου ο οποίος την κάλεσε και στα δύο κινητά της τηλέφωνα αναφέροντας της πως η κόρη της χρειάζεται κατεπείγουσα επέμβαση, αναφέροντας διάφορα ψευδή περιστατικά ως προς τον τρόπο που χτύπησε.

Ωστόσο, με μαεστρία κατάφερε να εκμαιεύσει διάφορες πληροφορίες για την κόρη της άτυχης γυναίκας, από το ίδιο το θύμα κατά την διάρκεια της κουβέντας τους, τις οποίες χρησιμοποίησε με εξυπνάδα κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους για να την πείσει.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροροφορίες των «Παραπολιτικών», η άτυχη γυναίκα, πάνω στον πανικό της, συμφώνησε να βάλει τέσσερις δεσμίδες των 5.000 ευρώ μέσα σε μια σακούλα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το Σάββατο, μια νεαρή κοπέλα ήρθε …αγχωμένη για να προλάβει να πάρει τα χρήματα και να τα πάει στον γιατρό που χρειαζόταν να πληρώσει τα ιατροφαρμακευτικά και την είσοδο της κόρης της κα. Αφροδίτης στο νοσοκομείο.

Το πρωί της Κυριακής, οι αστυνομικοί στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και ενώ ο 42χρονος ήταν έτοιμος να περάσει στην γενέτειρα του. Όμως τελευταία στιγμή, η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού, που τον είδε να φέρεται περίεργα, τον οδήγησε σε έναν ειδικό χώρο, όπου έπειτα από έρευνες, κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, εντοπίστηκε μια σακούλα με 17.500 ευρώ. Τα χρήματα ήταν σε δεσμίδες και ο 42χρονος Βούλγαρος, εμφανίστηκε εξίσου έκπληκτος με τους αστυνομικούς με τον μικρό θησαυρό που βρέθηκε στην κατοχή του.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας, μετέβησαν στον Προμαχώνα όπου παρέλαβαν τον 42χρονο Βούλγαρο αφού από τις έρευνες, διαπιστώθηκε πως μέρος των χρημάτων ανήκαν στην κα. Αφροδίτη, την γυναίκα που λίγες ώρες αργότερα αντελήφθη ότι είχε πέσει θύμα απάτης και ενημέρωσε τις αρχές.

Τα υπόλοιπα χρήματα, φαίνεται πως ανήκουν σε άλλους πολίτες, που επίσης εξαπατήθηκαν από τον 42χρονο και τους συνεργούς του, έναν ακόμη άνδρα και δύο γυναίκες οι οποίες αναζητούνται.

Η επιτυχία των αστυνομικών του Προμαχώνα και της Λάρισας είναι σημαντική καθώς οι κακοποιοί που χτυπούν με τα ψεύτικα τηλεφωνήματα έχουν πληθύνει τα τρία τελευταία χρόνια και οι ηλικιωμένοι, αποτελούν τα θύματα τους, τα οποία με πειθώ και ελάχιστες πληροφορίες, καταφέρνουν να παγιδεύουν και να τους «γδύνουν», αρπάζοντας είτε μικροποσά, είτε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.