Με τις μηχανές στο φουλ και με στόχο να κλείσει όλες τις ανοικτές υποθέσεις κινείται ο επανεκλεγέντας δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης. Τέσσερα είναι τα θέματα που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του την ώρα που οι συνεργάτες του και οι υπηρεσίες του δήμου ετοιμάζονται για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς: ο διαγωνισμός για το 5ο Δημοτικό Σχολείο, τα δύο έργα της αποχέτευσης και η αποκατάσταση της οδοποιίας στη ΔΕ Γλυκών Νερών.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με τον ίδιο τον Ισίδωρο Μάδη να ξεκαθαρίζει ότι στόχος του είναι η προκήρυξη του έργου να γίνει με κριτήρια και όχι βάση της χαμηλότερης τιμής. «Στόχος μου είναι ένα έργο ποιοτικό και κυρίως ασφαλές για πολλά χρόνια. Δεν θα κερδίσει ο Δήμος Παιανίας από μια γενναιόδωρη έκπτωση. Εχει να χάσει όμως πολλά από εκπτώσεις στην ποιότητα του έργου που εν τέλει πάλι εμείς και δίχως χρηματοδότηση θα πρέπει να καλύψουμε μελλοντικά» έχει ξεκαθαρίσει ο Δήμαρχος Παιανίας σε δηλώσεις του.

Σε ότι αφορά τα έργα της αποχέτευσης σε Παιανία και Γλυκά Νερά, σε πρόσφατη συνέντευξή του έθεσε ως χρόνο ολοκλήρωσης τους το 2028 ενώ «κάθε τμήμα που θα ολοκληρώνεται θα αποδίδεται σε χρήση έτσι ώστε οι δημότες να επωφεληθούν». Η δημοπράτηση του έργου της Παιανίας θα γίνει το αργότερο το πρώτο τρίμηνο του 2024 και οι εργασίες θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2025, λόγω των διαδικασιών που απαιτούνται. Για τα Γλυκά Νερά θα γίνει τέλη του 2024 με αρχές του 2025 και το χρονοδιάγραμμα για την περαίωση φτάνει το 2028 για το σύνολο της ΔΕ Γλυκών Νερών ενώ θα έχει προηγηθεί η αποχέτευση τμήματος των Άνω Γλυκών Νερών.

Αναφορικά με την οδοποιία στα Γλυκά Νερά που θα αποκαταστήσει τις φθορές που προκλήθηκαν από την κατασκευή του έργου της αποχέτευσης μέχρι τη στιγμή που διακόπηκε, η σύμβαση με τον εργολάβο αναμένεται να υπογραφεί έως το τέλος του Νοεμβρίου ώστε στη συνέχεια να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει εργασίες. Ο Ισίδωρος Μάδης έχει κάνει ξεκάθαρο στην ΕΥΔΑΠ πως «αν χρειαστεί η οποιαδήποτε παρέμβαση σε τμήμα που έχουμε αποκαταστήσει τότε θα πρέπει με τη σειρά τους να αποκαταστήσουν όχι μόνο την τομή αλλά το σύνολο, από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο» όπως χαρακτηριστικά είπε σε συνέντευξή του.

Σε ότι αφορά την επόμενη περίοδο, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του δημάρχου, προτεραιότητα έχουν οι αναπλάσεις αλλά και η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων δεκαετιών όπως τακτοποιήσεις και αποζημιώσεις που θα ανοίξουν τον δρόμο για μεγάλες παρεμβάσεις στον Δήμο Παιανίας.