Συνελήφθησαν από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τρεις ανήλικες στο Περιστέρι το μεσημέρι της 17ης Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια 16χρονη, μια 14χρονη και μια 13χρονη, οι οποίες κατηγορούνται για σωματικές βλάβες και απειλή σε βάρος συμμαθήτριάς τους.

Οι ανήλικες που είναι στα χέρια των Αρχών, επιτέθηκαν με κλοτσιές και απείλησαν φραστικά την 13χρονη συνομήλική τους, σε Γυμνάσιο στο Περιστέρι, ενώ αναζητείται ακόμα ένας ανήλικος ο οποίος βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό του κοριτσιού και έστελνε το υλικό σε άλλα άτομα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τη δράση της στην κατεύθυνση της πρόληψης και της καταστολής της νεανικής παραβατικότητας, στο πλαίσιο ενίσχυσης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των ανηλίκων.

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 17-11-2023 στο Περιστέρι, -3- ανήλικες, ηλικίας 16, 14 και 13 ετών, για σωματικές βλάβες και απειλή σε βάρος συνομήλικής τους στο Περιστέρι.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ανήλικες επιτέθηκαν με λακτίσματα και απείλησαν λεκτικώς 13χρονη συνομήλική τους, εντός σχολικού συγκροτήματος στο Περιστέρι.

Επιπλέον αναζητείται έτερος ανήλικος για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων καθώς βιντεοσκόπησε και διαμοίρασε σε έτερα άτομα την εν λόγω επίθεση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Περιστέρι: Το χρονικό του άγριου ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας

Στο σοκαριστικό βίντεο, η ανήλικη μαθήτρια φαίνεται πεσμένη στο έδαφος να δέχεται επίθεση από 3 συμμαθήτριες της στο προαύλιο του σχολείου.

Η μία από αυτές την κρατά για να μην σηκωθεί με την φίλη της να την σέρνει από τα μαλλιά και να την χτυπά με γροθιές στην πλάτη και το πρόσωπο. Κάποια στιγμή η 14χρονη προσπαθεί να ξεφύγει και τότε δέχεται δυνατές κλωτσιές στα πόδια.

Ο πατέρας του ανήλικου θύματος μίλησε στο Star για το νέο περιστατικό βίας. «Αυτή τη στιγμή φοβάμαι και για τη ζωή του παιδιού μου… εφόσον έφτασαν σε αυτό το σημείο μπορεί να κάνουν και τίποτα χειρότερο. Εδώ μιλάμε για επικίνδυνα παιδιά. Για ασήμαντη αφορμή… κάποιοι το παίζουν αρχηγοί μέσα στο σχολείο», ανέφερε αρχικά ενώ συνέχισε: «Πήγαμε στο “ΠΑΙΔΩΝ” την εξέτασε γιατρός, έκανε αξονική… είχε πονοκέφαλο από τα χτυπήματα στο κεφάλι… στο σώμα είχε κάτι εκδορές. Μετά την αστυνομία δεχόταν απειλητικά μηνύματα ότι “θα σε αποτελειώσουμε και τέτοια…».

Το περιστατικό με τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης παρακολούθησαν δεκάδες μαθητές και μάλιστα τράβηξαν και βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η αστυνομία που κλήθηκε στο σημείο του περιστατικού συνέλαβε τις 3 μαθήτριες και τις οδήγησε στο τμήμα, με τους γονείς του θύματος να υποβάλουν μήνυση.