Σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και διέσωσε 29 μετανάστες που επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος σε θαλάσσια περιοχή στη Χίο και συνέλαβε τον διακινητή τους, μετά από μια άγρια καταδίωξη που περιλάμβανε και προειδοποιητικές βολές.

Όλα έγιναν χθες το βράδυ, Δευτέρα 20/11, όταν σκάφος του Λιμενικού που έκανε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Χίου ύποπτο ταχύπλοο, με αρκετούς επιβάτες, οι οποίοι αποδείχτηκε ότι ήταν μετανάστες.

*Διαβάστε εδώ: Γεραπετρίτης: Καμία διέλευση ξένων στρατευμάτων από την Ελλάδα - Έκτακτη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ εντός της ημέρας για τη Γάζα

Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού έκανε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως το ταχύπλοο με τους μετανάστες δεν σταμάτησε και άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς για να διαφύγει από το σημείο της θαλάσσιας περιοχής της Χίου.

Ακολούθησε καταδίωξη, ενώ οι άνδρες του Λιμενικού έκαναν ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και τελικά κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο με τους μετανάστες.

Στο ταχύπλοο επέβαιναν 30 άτομα (20 άνδρες, έξι γυναίκες και τέσσερις ανήλικοι), οι οποίοι με τη συνοδεία ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

Οι 29 μετανάστες οδηγήθηκαν στο Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης ΚΕΔΝ Χίου “ΒΙΑΛ”, ενώ συνελήφθη ο 44χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους για παράβαση του «Κώδικα Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις» και για «παράνομη είσοδο και έξοδο από τη χώρα».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.