«Στόχος της κυβέρνησης είναι ο μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας να ξεπουληθεί σε πολυεθνικές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες νωρίς;» με τον Σωτήρη Ξενάκη και την Κέλλυ Κοντογεώργη ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Όπως είπε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, στην Ευρώπη στους οδηγούς ταξί το αφορολόγητο είναι 13.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αυτοκινητιστές σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν προχωρήσει σε 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Θύμιου Λυμπερόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή την σημερινή απεργία τους

Θ.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ταξιτζής σε όλη την Ευρώπη έχει αφορολόγητο από 11 ως 13 χιλιάδες. Πρέπει να καταλάβει η κοινωνία ότι έχει στοχευτεί ο μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας για να ξεπουληθεί σε μεγάλα καρτέλ και πολυεθνικές.

Θ.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλουμε οι αποφάσεις που έχουν βγει από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και ισχύουν σε όλη την Ευρώπη να ισχύουν και εδώ. Έχουν βγάλει αποφάσεις ότι το ΙΧ δεν μπορεί να κάνει αστική μεταφορά, δεν το εφαρμόζει η κυβέρνηση. Στην Αθήνα την καλοκαιρινή περίοδο δουλεύανε 50.000 ΙΧ, αφορολόγητα και τα λεφτά τους μέσω εφαρμογών έβγαιναν στο εξωτερικό. Για τις Beat, UBER το ευρωπαϊκό δικαστήριο έχει πει ότι αυτές οι εταιρείες δεν είναι στην κοινωνία της πληροφορίας, είναι επιβατικές μεταφορικές εταιρείες που οφείλει το κάθε κράτος να τις γράψει στο υπουργείο Μεταφορών ως επιβατικές μεταφορικές εταιρείες και να τηρούν τον κανονισμό λειτουργίας της κάθε χώρας γιατί να διαφωνούμε με αποφάσεις δικαστηρίων και γιατί να μην αποδεικνύουμε ότι αυτό που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση και δεν εφαρμόζει τέτοιους νόμους υπηρετεί τη φοροδιαφυγή και τα καρτέλ. Δεν υπηρετεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια να με κλέβει εμένα η UBER ή το κράτος μου και να πετάει το μπαλάκι σε μένα και να μου λεει «θες δεν θες βγάζεις τόσα», όταν εγώ ως επαγγελματίας ταξιτζής έχω στοιχειοθετήσει με την ακρίβεια που υπάρχει και το κόστος λειτουργίας του αυτοκινήτου μου ότι για να βγάλω 10.000 καθαρά πρέπει να βγάλω 49.000 τζίρο.