Για πρώτη φορά, η 19χρονη που πριν δύο χρόνια έβαλε φωτιά στο σπίτι της φίλης της στη Χαλκιδική, μιλά δημόσια μπροστά στην κάμερα. Η νεαρή αναφέρει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα του Ιουλίου του 2021, όταν προχώρησε σε αυτήν την πράξη εκδίκησης λόγω ερωτικής αντιζηλίας.

«Ζήλεψα και ένιωθα προδομένη από τη φίλη μου. Αποφάσισα να την εκδικηθώ με τη φωτιά στο σπίτι», είπε η Γαβριέλα που τότε ήταν 17 ετών.

Όπως είπε, είχε βγει έξω με το αγόρι της, τη φίλη της, μια ακόμη κοπέλα κι ένα αγόρι, όταν θεώρησε ότι ο σύντροφός της έδειξε ερωτικό ενδιαφέρον στο θύμα.

Όλα έγιναν όταν τα εμπλεκόμενα άτομα βγήκαν στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής για ποτό και μετά από κατανάλωση αλκοόλ, το θύμα έφυγε με το αγόρι της 20χρονης.

Τα άλλα δύο κορίτσια νόμιζαν ότι πήγαν σπίτι της. Έτσι αποφάσισαν να πάνε στο σπίτι της και όταν εκείνη δεν άνοιξε, πήραν οινόπνευμα και κατάφεραν να βάλουν φωτιά στο σπίτι.

Μέσα στο σπίτι ήταν η θεία της κοπέλας και η 9χρονη τότε αδερφή της, οι οποίες σώθηκαν από θαύμα καθώς το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς. Το θύμα δεν βρισκόταν στο σπίτι της, αλλά στο σπίτι του 17χρονου.

«Μας είπε ότι πάει να πάρει μπύρες και την περιμέναμε στο σπίτι. Στο σπίτι δεν ήρθε ποτέ. Πήγαμε μέχρι το περίπτερο και για απορία περνάμε από το σπίτι του αγοριού μου και είδα τα παπούτσια της μέσα. Χτυπάω την πόρτα και κλείνει το παντζούρι, εκεί καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν μου άνοιγαν την πόρτα, ενώ μόλις είχα φτάσει σπίτι. Άρχισα να θολώνω. Δεν φώναζα για να μην κάνω φασαρία στους γείτονες, αλλά χτυπούσα την πόρτα και το παντζούρι», ανέφερε στη συνέχεια.


«Της έστειλα μήνυμα ότι “θα σου σπάσω το σπίτι”. Αλλά μετά τα σκέφτηκα αλλιώς. Είπα στη φίλη μου να πάρουμε οινόπνευμα και πήγα να πάρω. Πήγαμε στο σπίτι και έγινε ότι έγινε. Μπήκα από το μπαλκόνι, παρότι εκείνη λέει πως ήταν κλειστό το παράθυρο, ήταν ανοιχτό, δεν έσπασα κάτι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η κοπέλα μίλησε για το πώς έκαψε το σπίτι. «Έβαλα οινόπνευμα σε όλο το σπίτι, παντού, στο πάτωμα, την τουαλέτα. Άναψα τον αναπτήρα και πήρε φωτιά.»

«Ζήλεψα και δεν ήταν ότι καλύτερο για αυτόν που αγαπούσες τότε, ένιωθες ερωτευμένη, να πάει με την φίλη σου. Μου φάνηκε σαν να με πρόδωσε. Σκεφτόμουν “άντε αυτός, αλλά η φίλη μου;”», αναφέρει.

«Δεν ήξερα ότι υπήρχε κόσμος πάνω. Μου είχε πει ότι θα πάνε πάνω, επειδή θα είναι μόνοι τους. Όταν εννοούσε όλοι, νόμιζα όλοι όλοι. Μου είπε ότι μπορούμε να κάτσουμε, να κάνουμε φασαρία, να βάλουμε μουσική, που να σκεφτώ. Δεν τόλμησα να γυρίσω το κεφάλι να δω τι γινόταν πίσω», είπε. Πάντως, δηλώνει ότι μετάνιωσε για τις πράξεις της, και ότι περιμένει το δικαστήριο από το οποίο θεωρεί ότι θα έχει κάποια ποινή.