Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι στις αρχές Αυγούστου 2022 από τον νεαρό σύντροφό της, πακιστανικής καταγωγής, λίγες ημέρες πριν από την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για την πράξη της ανθρωποκτονίας, χωρίς ελαφρυντικά και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, απευθυνόμενο προς τον κατηγορούμενο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, να του λέει «ας σας συγχωρέσει ο Θεός στον οποίο πιστεύετε γι' αυτό που κάνατε!».

Με έντονα συναισθήματα υποδέχθηκαν τη δικαστική απόφαση και οι συγγενείς της 17χρονης Νικολέτας, με τον πατέρα και την αδελφή του θύματος να επιχειρούν να τον λιντσάρουν ενώ οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν εκτός της δικαστικής αίθουσας προκειμένου να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο χωρίς ελαφρυντικά, λέγοντας πως είχε προαποφασίσει να προβεί στην αποτρόπαια πράξη του.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του από τους δικαστές και τους συγγενείς της Νικολέτας.

Όπως περιέγραψε, αιτία του καβγά τους ήταν το γεγονός ότι εκείνος είχε αποφασίσει να φύγει στην Ιταλία και εκείνη του ζήτησε να βαπτιστεί χριστιανός. «Πήγα να φύγω και άρχισε να πετάει τα ρούχα μου. Της είπα να κάτσει στο κρεβάτι, αυτή άρχισε να με βρίζει και να βρίζει τον Μωάμεθ. Την έσπρωξα από το κρεβάτι, της λέω "κάτσε εκεί". Συνέχιζε να βρίζει εμένα και τον Μωάμεθ και εκείνη την ώρα νευρίασα. Την έπιασα από τον λαιμό και άρχισα να της λέω "ποιος σου λέει τέτοιες μ@@ες τόση ώρα που σε ακούω;". Την έπιασα εκείνη την ώρα από το κεφάλι και της είπα να ζητήσει να συγγνώμη. Εκείνη μου έπιασε το χέρι και μου είπε να την αφήσω. Δεν την άφησα και συνέχισα να της λέω να ζητήσει συγγνώμη. Ύστερα από κάποια δευτερόλεπτα την είδα που είχαν κλείσει τα μάτια της. Μετά της έδωσα νερό, της έκανα αέρα. Ήμουν πάνω στα νεύρα και έφυγα από το σπίτι», είπε συγκεκριμένα στην απολογία του.

*Διαβάστε εδώ: Τρόμος σε παιδική χαρά στο Μοσχάτο: Με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου θώπευσε μια 15χρονη

Όπως υποστήριξε, ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα ότι η Νικολέτα δεν ζούσε από τον πατέρα του. «Έμαθα από το ίντερνετ ότι είναι νεκρή και πήρα τηλέφωνο. Του είπα ότι έγινε ένα λάθος από εμένα, με ρώτησα τι έγινε, του είπα για την κοπέλα. Νευρίασε, μου έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά βρήκα έναν ομοεθνή μου που κάνει δουλειές για μετανάστες και του είπα ότι θέλω να φύγω και να με βοηθήσει. Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από εσάς και την οικογένεια της φίλης μου. Ξέρω ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι η συγγνώμη, αλλά μόνο αυτό μπορώ να κάνω», είπε ο κατηγορούμενος ενώπιον δικαστών και ενόρκων.

Στη δίκη κατέθεσαν και ο πατέρας και η αδελφή της Νικολέτας. «Ήθελε και το έκανε. Θέλω να μην έχει στον ήλιο μοίρα, να μη δει τον ήλιο ποτέ. Τα ισόβια να είναι ισόβια», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο πατέρας, ενώ η αδελφή του θύματος ανέφερε κλαίγοντας πως ο κατηγορούμενος ζήλευε το κορίτσι. «Πιστεύω ότι το έκανε από ζήλια, γιατί εκείνη την ημέρα είχαν έρθει δύο παιδιά στο σπίτι και αυτός αυτά τα παιδιά δεν τα ήθελε. Κατάλαβα αμέσως ότι αυτός έχει κάνει το έγκλημα, γιατί μέσα στο σπίτι δεν ήταν τα πράγματά του. Μία εβδομάδα πριν η μητέρα μου είχε μιλήσει με την αδελφή μου και της είχε πει «μαμά, περίμενε μία εβδομάδα και θα τον χωρίσω», είπε στην κατάθεσή της.

Ένταση σημειώθηκε και κατά την έναρξη της δίκης, όταν ο πατέρας της Νικολέτας αντίκρισε τον νεαρό κατηγορούμενο και ξέσπασε φωνάζοντας: «Μη με κοιτάς καθόλου, να σαπίσεις στη φυλακή». Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον πατέρα έξω από το δικαστήριο για να ηρεμήσει, με τον ίδιο να μονολογεί «να χάσω την κόρη μου σε τροχαίο, το καταλαβαίνω, αλλά να τη χάσω με αυτόν τον τρόπο, να μου τη στραγγαλίσουν;».