Oι διαφορές στις τιμές για την Black Friday είναι αδιανόητες, με τους Ευρωπαίους καταναλωτές να είναι ωφελημένοι και τους Έλληνες χαμένοι. Για παράδειγμα, μια τηλεόραση 43 ιντσών - σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του MEGA - στην Ελλάδα έχει 418 ευρώ και η ίδια τηλεόραση στην Αγγλία πωλείται 339 λίρες, δηλαδή 389.41 ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένας ψυγειοκαταψύκτης -που στην Ελλάδα από τα 649 έπεσε για την Black Friday στα 598.99 με έκπτωση 50.0- στην Αγγλία, ο ίδιος από τα 699.99 λίρες έπεσε στις 499 με ΦΠΑ και παράδοση και έχει ξεπουλήσει.

Διαφορετικές τιμές σε Ελλάδα και Ευρώπη -όπως αναφέρει το MEGA- υπάρχουν και σε άλλα αντικείμενα που ο Έλληνας θα αγοράσει πιο ακριβά. Για παράδειγμα στην σύγκριση Ελλάδας και Ιταλίας για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια πάλι η Ελλάδα είναι ακριβότερη, καθώς στην Ιταλία κοστίζουν 149.90 ενώ στην Ελλάδα δε Βlack Friday η τιμή έπεσε από τα 204.99 και 163.99 με έκπτωση 41 ευρώ.

Και το crash test τιμών πάντα με χαμένο τον Έλληνα συνεχίζεται και σε άλλα είδη. Για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ  βλέπουμε πως στην Ολλανδία γνωστή κρέμα σοκολάτας έχει 4.99 το κιλό στην Ελλάδα η ίδια μάρκα σε δυο συσκευασίες που κυκλοφορεί έχει από 9,97 το κιλό μέχρι και 11.55 το κιλό.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο:


Την ίδια ώρα, πολίτες καταγγέλλουν πως αδιανόητα φτηνές τιμές είναι πιθανώς προσπάθεια fishing, με αγγελίες σαν και αυτή λένε πως με 2 ευρώ θα πάρει κανείς μια σειρά αντικολλητικά, μάλιστα την αγγελία συνοδεύουν και σχόλια καταναλωτών που λένε πως τα πήραν όμως άλλοι καταναλωτές γράφουν πως η σελίδα ζητά αριθμό κάρτας.

Με πληροφορίες από MEGA