Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του 23χρονου Σύρου, επονομαζόμενου και «δράκου των Εξαρχείων». Ο νεαρός φέρεται να προχωρούσε σε επιθέσεις εναντίον γυναικών σε Εξάρχεια και Γλυφάδα και συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (21/11) στο κέντρο της Αθήνας. 

Το απόγευμα της Τετάρτης (22/11) ο «δράκος των Εξαρχείων» οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Ο 23χρονος είναι πλέον αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, καθώς και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής. Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμα: Αποκαλύψεις-σοκ για τον "δράκο των Εξαρχείων": Είχε αποπειραθεί να βιάσει και 13χρονο κοριτσάκι

"Δράκος των Εξαρχείων": Είχε προφυλακιστεί

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Τον Αύγουστο του 2022 οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών για την απόπειρα βιασμού μιας γυναίκας 76 ετών κι ενός κοριτσιού 13 ετών.




Είχε συλληφθεί, είχε προφυλακιστεί και υπήρχε και παραπεμπτικό βούλευμα να δικαστεί τον ερχόμενο Απρίλη για την επίθεση που είχε κάνει σε βάρος 76χρονης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε ακόμα: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των θυμάτων του "δράκου των Εξαρχείων" – "Του φώναζα ότι θα πάρω την Αστυνομία"

Σημειώνεται ότι με την αποφυλάκιση επιβλήθηκαν στον 23χρονο και κάποιοι περιοριστικοί όροι. Θα έπρεπε να εμφανίζεται στο Α.Τ. της βορειοανατολικής Αττικής, αλλά δεν έδωσε ποτέ το «παρών» και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος.


Ο Οικονόμου καρατόμησε τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού για την υπόθεση του "δράκου των Εξαρχείων"

Δεδομένου αυτών των γεγονότων, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης (22/11), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ύστερα από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον αρχηγό, ζήτησε τη διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντος για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια, καθώς και την άμεση αντικατάσταση του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.