Κάποτε το σουβλάκι αποτελούσε μία έυκολη και οικονομική λύση για φαγητό, όμως αυτές οι εποχές, που το καθιστούσαν ως οικονομικό, έχουν περάσει μάλλον ανεπιστρεπτί. Οι τιμές στο σουβλάκι αναμένεται να ανέβουν κι άλλο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττικής στο Live News, ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, θα γίνουν νέες αυξήσεις, που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το κόστος. Το σουβλάκι ετοιμάζεται να σπάσει και το «φράγμα» των τεσσάρων ευρώ!

Σουβλάκι: Μεγάλη μείωση στον τζίρο

Από τις αρχές του μήνα παρατηρείται μείωση τζίρου στα ψητοπωλεία της Αττικής που κυμαίνεται στο 20 με 30%. Παραδοσιακοί πελάτες κάνουν μικρότερες παραγγελίες, σε μια προσπάθεια να φέρουν το κόστος στα μέτρα τους, ενώ άλλοι τις έχουν σταματήσει.

Οι συγκρίσεις τιμών είναι ενδεικτικές.

Στον Πειραιά το απλό τυλιχτό έχει σκαρφαλώσει στα 3,70 από 3,20 ευρώ, που ήταν το ακριβότερο πέρυσι τέτοια εποχή.

Στο Αιγάλεω πωλείται στα 3,50 ευρώ από 3,20 που κόστιζε ένα χρόνο νωρίτερα και στην Καλλιθέα 3,60 από 3,40 ευρώ. Σε Κηφισιά και Βουλιαγμένη βρίσκεται ήδη μια ανάσα από τα 4 ευρώ, χωρίς να έχουν γίνει οι αυξήσεις που βρίσκονται προ των πυλών.

Ιδιοκτήτες ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές, με τους καταναλωτές να βλέπουν το κόστος της καθημερινότητας να αυξάνεται ενώ οι μισθοί, για τους περισσότερους παραμένουν οι ίδιοι.

Πάντως, σύμφωνα με το MEGA, την πρωτιά στο ακριβό σουβλάκι έχει η Μύκονος, με την τιμή του το καλοκαίρι να φτάνει ακόμα και τα 15 ευρώ.