Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του 23χρονου Σύρου, που συνελήφθη ύστερα από καταγγελίες 6 γυναικών για απόπειρες βιασμών, του επονομαζόμενου και «δράκου των Εξαρχείων».

Ο δράστης είναι σεσημασμένος, καθώς στο παρελθόν οδηγήθηκε στη φυλακή για σεξουαλικά εγκλήματα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. 

Διαβάστε ακόμα: Αμετανόητος ο "δράκος των Εξαρχείων" - "Τα έχω κάνει όλα, όταν βγω θα τα ξανακάνω, επέλεγα τις μικροκαμωμένες..."

Ο 23χρονος είχε συλληφθεί και στις 17 Νοεμβρίου, πριν από 5 μέρες δηλαδή, στο Μοναστηράκι ύστερα από καταγγελίες πολιτών που τον είδαν να σπάει τζαμαρίες και να ξηλώνει φρεάτια υπονόμων.

Ο «δράκος των Εξαρχείων» χθες, Τετάρτη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στην ανακρίτρια.

"Δράκος των Εξαρχείων": «Ξηλώνεται» ο διοικητής του Α.Τ. Ωρωπού

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ύστερα από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε τη διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντος για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια, καθώς και την άμεση αντικατάσταση του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος συλληφθείς από τη Συρία αποφυλακίστηκε πριν από σχεδόν 90 ημέρες από τις φυλακές Γρεβενών, όπου εξέτιε ποινή για σεξουαλική επίθεση σε βάρος γυναίκας, λόγω παρέλευσης του ορίου προφυλάκισης. Έπρεπε μέσα στο 12μηνο να έχει ολοκληρωθεί η δίκη του 23χρονου, η οποία ωστόσο έχει προσδιοριστεί για τον Απρίλιο του 2024.

Παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, η δίκη δεν έγινε ποτέ και ο 23χρονος αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής παραμονής του στη δομή της Μαλακάσας και της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.