Μικροπροβλήματα προκλήθηκαν στη Ρόδο λόγω της αλλαγής του σκηνικού του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατική», πλημμύρισε ο κόμβος Αρχαγγέλου με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση στον οικισμό και η προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία. Γενικότερα, στον οικισμό του Αρχαγγέλου πλημμύρισαν δρόμοι και αυλές σπιτιών.

«Βούλιαξαν» επίσης κεντρικοί δρόμοι στην πόλη, γεγονός που δυσχέραινε την κυκλοφορία των οχημάτων. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο Ασκληπιείο στο δρόμο μεταξύ των χωριών Σιάννα και Έμπωνα, από Μαριτσά προς Ψίνθο και στη στροφή μετά τις Επτά Πηγές.


Ρόδος: Δεν κατάφερε να δέσει το πλοίο Blue Star

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το Blue Star στο οποίο επέβαιναν 228 άτομα, δεν κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ακαντιάς λόγω της κακοκαιρίας χθες το πρωί (22/11) και έδεσε στον όρμο των Τριαντών. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, όταν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες, το πλοίο έδεσε στην Ακαντιά με τη βοήθεια ρυμουλκού. Όσον αφορά στις προγραμματισμένες πτήσεις των αεροσκαφών δεν υπήρξαν ακυρώσεις (τουλάχιστον μέχρι και χθες το απόγευμα) αλλά μικρές καθυστερήσεις.

Ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο πραγματοποιούσαν από νωρίς τα συνεργεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών. Έκλεισαν προληπτικά όλες οι ιρλανδικές διαβάσεις και όλοι οι πολίτες κλήθηκαν με ανακοίνωση του δήμου Ρόδου να αποφύγουν τη διέλευση από αυτές και γενικότερα τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι να υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.


Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία της Ρόδου

«Η πολιτική προστασία του δήμου Ρόδου είχε τεθεί σε επιφυλακή έγκαιρα για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης. Υπήρξαν διάφορα μικροπροβλήματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν επαρκώς, ενώ προληπτικά προβήκαμε στο κλείσιμο των ιρλανδικών διαβάσεων σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική Υπηρεσία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπήρξε ήδη από την Τρίτη (21/11) ενημέρωση για έντονα καιρικά φαινόμενα στα Δωδεκάνησα.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την κακοκαιρία στη Ρόδο











Φωτογραφίες και βίντεο: dimokratiki.gr και rodiaki.gr