Συγκλόνισε η on air αποκάλυψη της Δόμνας Μιχαηλίδου για κοντινή της φίλη που έπεσε θύμα κακοποίησης. Η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε  στο Live News για την 25 Νοεμβρίου που έχει θεσπιστεί ως η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Μιλώντας για την κακοποίηση των γυναικών μοιράστηκε με τη τηλεοπτικό κοινό και μια προσωπική εμπειρία που είχε από φίλη της που της εκμυστηρεύτηκε ότι είχε κακοποιηθεί από τον σύζυγό της.

Ειδικότερα, η κ. Μιχαηλίδου προχώρησε σε μία προσωπική εξομολόγηση αναφέροντας το πώς βοήθησε στενή της φίλη είχε πέσει θύμα κακοποίησης.

 «Έχουμε δει και θέλω να είμαι κάθετη, γιατί το έχω δει στο κοντινό μου περιβάλλον, ότι θεωρούμε ότι δεν θα συμβεί σε εμάς. Θεωρούμε ότι η κακοποίηση είναι κάτι που συμβαίνει στην επαρχία, ότι συμβαίνει σε πολύ χαμηλά εισοδήματα ή κάτι που συνέβη στο παρελθόν και δεν συμβαίνει πια», είπε αρχικά. 

Διαβάστε επίσης: Μιχαηλίδου: Εφαρμογή του μοντέλου της Γαλλίας στα σχολεία για την παραβατικότητα ανηλίκων – Πώς χαρακτήρισε τον συμμαθητή της Στέφανο Κασσελλάκη

Δόμνα Μιχαηλίδου: Κοντινή μου φίλη ήταν θύμα κακοποίησης

 «Έχω πολύ κοντινή μου φίλη, η οποία ήταν θύμα κακοποίησης. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι μπορεί να συμβεί σε όλες μας, σε γυναίκες που μένουν στην Αθήνα και στην επαρχία, σε νεότερες και μεγαλύτερες γυναίκες. Όταν θεωρούμε ότι η κακοποίηση είναι συνδεδεμένη με το εισόδημα ή τη μόρφωση, θεωρούν πως εάν μιλήσουν γι’ αυτό τότε αυτομάτως κατεβαίνουν στα μάτια του κόσμου».

Όπως ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου, μόλις η φίλη της την πληροφόρησε για την κακοποίησή της, την παρέπεμψε στις αρμόδιες δομές για να λάβει υποστήριξη.

 «Ήρθε, το είπε σε μένα κι εγώ την παρέπεμψα σε κρατικές δομές, όπου θα μπορούσε να υποστηριχτεί. Φοβόταν πάρα πολύ και η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πάει στην αστυνομία. Δεν ήξερε ότι υπάρχουν δομές, το υποψιαζόταν. Πίστευε, όμως, ότι οι κρατικές δομές υποστήριξης είναι δομές που έχουν να κάνουν με πάρα πολύ ταλαιπωρημένο κόσμο, που δεν έβαζε τον εαυτό της σε αυτή την κατηγορία».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου κατέληξε πως η κακοποίηση μπορεί να έχει αντίκτυπο και στα παιδιά, καθώς βιώνουν το κακοποιητικό περιβάλλον και αυτό μπορεί να περάσει στη συμπεριφορά τους.

Τονίζεται πως για μία εβδομάδα, από τις 20 έως τις 26 Νοέμβρη, το MEGA αναλαμβάνει να περιγράψει τα βήματα για την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών μέσα από εκτενή ρεπορτάζ, συνεχείς αναφορές, ειδικές εκπομπές και διαρκή πληροφόρηση από τον αέρα του σταθμού, αλλά και τα social media, ενώ 14 γυναίκες παρουσιάστριες του MEGA υψώνουν την παλάμη τους και μας θυμίζουν πως υπάρχει τρόπος να μπει τέλος στην κακοποίηση.