Νεότερα στοιχεία σχετικά με το προφίλ του 23χρονου Σύρου πρόσφυγα, του αποκαλούμενου «δράκου των Εξαρχείων», έρχονται στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι σήμερα, νωρίς το μεσημέρι, ο 23χρονος που συνελήφθη για σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος επτά γυναικών τις τελευταίες ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και όχι μόνο, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην 24η τακτική ανακρίτρια.

Δείτε εδώ: "Δράκος των Εξαρχείων": Προφυλακιστέος ο 23χρονος Σύρος για 7 σεξουαλικές επιθέσεις - Τι ισχυρίστηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο αλλοδαπός είχε έλθει το 2016 στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας ως «ασυνόδευτος ανήλικος» και στη δομή που φιλοξενούνταν εμφάνισε αμέσως παραβατική συμπεριφορά διαπράττοντας αξιόποινες ενέργειες. Ωστόσο, όχι μόνον δεν αντιμετωπίστηκε ως ιατρικό περιστατικό, αλλά αφέθηκε στην τύχη του, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνει όποτε ήθελε στον καταυλισμό και κάποια στιγμή να εξαφανιστεί. Κατά τις ίδιες πηγές, τόσο αυτός όσο και άλλοι καταγεγραμμένοι αλλοδαποί ανήλικοι συλλαμβάνονταν έκτοτε για μικροκλοπές, διαρρήξεις και κακοποιητικές συμπεριφορές, χωρίς καμία αρχή να διασταυρώνει τις περιπτώσεις τους. Μόνον μετά το 2019 όταν έγινε έλεγχος των στοιχείων τους καταρτίστηκε σχετική λίστα την οποία πλέον παρακολουθεί συνεχώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όμως έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα και οι περισσότεροι εξ αυτών, ενήλικοι πλέον, είτε έχουν αναχωρήσει στο εξωτερικό είτε αντιμετωπίζονται ως ποινικοί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, ο συγκεκριμένος έπρεπε να είχε λάβει ιατρική βοήθεια, όπως συμβαίνει σήμερα με όλους τους ασυνόδευτους και επίσης δεν θα έπρεπε, σε καμία περίπτωση, να του επιτρεπόταν η έξοδος.

Όσο δε για το κέντρο φιλοξενίας της Μαλακάσας, το οποίο ο κατηγορούμενος δήλωνε ως τόπο κατοικίας, σύμφωνα με νομικούς παράγοντες, εκ προοιμίου δεν μπορεί να θεωρείται τόπος κατοικίας ούτε και να γίνεται δεκτός από τις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές. Επί τούτου, μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο στις κεντρικές διοικήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστηρίων.