Τον δρόμο προς τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 23χρονος άνδρας από τη Συρία, ο οποίος έκανε σεξουαλικές επιθέσεις σε εφτά γυναίκες, ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι 13 ετών, στην καρδιά της Αθήνας.

Ψυχρός, με το βλέμμα «παγωμένο». Ο 23χρονος που επιτέθηκε σε ένα 13χρονο κορίτσι και άλλες έξι γυναίκες, οδηγείται στις φυλακές. Στην απολογία του όχι μόνο δήλωσε απώλεια μνήμης για τα όσα κατηγορείται, αλλά κυνικά και προκλητικά είπε να ψάξουν τον δράστη σε άλλο πλανήτη.

«Τον προηγούμενο μήνα είχα πάει με λεωφορείο κάπου κοντά στη θάλασσα, έκανα μία βόλτα και μετά πήγα και είδα μία ωραία γυναίκα να περιμένει το λεωφορείο. Πήγα της μίλησα, μου άρεσε πολύ, την κοιτούσα και έβγαλα έξω το π@@@ι μου. Αυτή φοβήθηκε και έτρεξε. Πήγα και εγώ γιατί μου άρεσε πολύ και την έριξα κάτω, αλλά με δάγκωσε και έφυγε. Πριν από λίγες ημέρες βρήκα μία γυναίκα. Πήγα από πίσω της γιατί μου άρεσε αλλά φώναξε και έτρεξα για να μην έρθει η αστυνομία να με πιάσει. Την άλλη μέρα, είχε πολλούς αστυνομικούς έξω και λέω να ψάξω για γυναίκα μέσα σε κάποιο σπίτι. Σε ένα σπίτι εκεί κοντά που κοιμάμαι, μου άρεσε μία γυναίκα και μόλις μπήκε στο ασανσέρ μπήκα και εγώ. Έπιασα τη φούστα της, αλλά άνοιξε η πόρτα και είδα έναν άλλον άνδρα και έτρεξα για να μη με πιάσει», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:

«Επειδή οι πιο μεγάλες γυναίκες φωνάζανε όταν πήγαινα για να κάνουμε σεξ, πήγα σε μια μικρή που δε θα φώναζε τόσο. Θυμάμαι μου είπε ότι ήταν 13, αλλά φώναξε κι αυτή και πάλι έτρεξα μη με πιάσει αστυνομία. Μετά από δύο ημέρες βρήκα άλλη γυναίκα, για να μην φωνάζει της έπιασα κατευθείαν το στόμα αλλά κάποιος περνούσε και είδε και άρχισαν πάλι να φωνάζουν κι εγώ έτρεξα. Όπως έτρεχα είδα άλλη γυναίκα να μπαίνει σε ένα σπίτι και είπα αυτή είναι. Πήγα πάνω της, της έκλεισα το στόμα, αλλά αυτή με δάγκωσε στο χέρι και έτρεξε πάλι. Όταν θα βγω θα βρω και άλλες».

Ο δικηγόρος του μιλά στο «Χαμογέλα και Πάλι!»

Ο Λεωνίδας Κουφός, δικηγόρος του «Δράκου των Εξαρχείων», μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για την υπόθεση.

«Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες. Δεν θυμάται, δεν θυμόταν ούτε καν για την προηγούμενη περίπτωση για την οποία είχε κατηγορηθεί. Πέραν αυτών όμως, εξακολουθούσε να λέει όταν τον ρωτούσαμε και εγώ και ο διερμηνέας, για πες μας, από πού κι ως που οι άνθρωποι αυτοί σε κατηγορούν, έχουν κάτι εναντίον σου; Αφού σε αναγνώρισαν. Όχι, λέει, δεν ήμουν εκεί. Και μάλιστα έλεγε, ανοίξτε τις κάμερες να δείτε ότι εγώ δεν έκανα τίποτα. Ούτε στο ασανσέρ ούτε πουθενά», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Επειδή όμως, άρχισε να λέει δύο πράγματα τα οποία μου φάνηκαν ελαφρώς ασυνάρτητα, ζήτησα και διέταξαν ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Σαν να έβγαζε ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας λέγοντάς μου ότι, όλοι εσείς είναι ντροπή σας που κυνηγάτε εμένα γιατί εσείς έχετε διαβατήρια και είστε γνωστοί και δεύτερο είναι, με συνέλαβαν στα Εξάρχεια, μόνο μου, δεν έκανα τίποτα, κακώς με συνέλαβαν και πάτε σε άλλο πλανήτη να ψάξετε αυτούς που θέλετε».

Ερωτώμενος για το εάν αυτό θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι τακτικής, ο κ. Κουφός είπε πως δεν μπορεί να αναφερθεί σε αυτό, για τον λόγο ότι αυτά που είπε στους αστυνομικούς, τα είπε στα ελληνικά.

«Σε εμένα ζήτησε να διοριστεί διερμηνέας στην αραβική γλώσσα. Σε οποιαδήποτε ερώτηση, επαναλάμβανε αυτά τα τέσσερα. Πρώτον, ‘’δεν θυμάμαι’’, δεύτερον ‘’ανοίξτε τις κάμερες’’, τρίτον ‘’ντροπή εσείς με διαβατήρια να κυνηγάτε κάποιον χωρίς’’, και τέταρτον, ‘’να πάτε σε άλλον πλανήτη να βρείτε τους ενόχους’’. Για την παραβίαση των περιοριστικών όρων, έλεγε δεν θυμάμαι».