Δεν έχουν τέλος – δυστυχώς- στη χώρα μας τα περιστατικά ξυλοδαρμού μεταξύ ανηλίκων. Μάλιστα, νέο συμβάν σημειώθηκε στην Πάτρα.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για το περιστατικό bullying που καταγγέλθηκε από τη μητέρα 16χρονου μαθητή Ειδικού Σχολείου στην Πάτρα. Σύμφωνα με την μητέρα του μαθητή, ο 16χρονος γιος της πηγαίνει σε Γυμνάσιο σε ειδικό σχολείο και στις 9 Νοεμβρίου του επιτέθηκαν 3 συμμαθητές του, τον αιφνιδίασαν, και στη συνέχεια τον χτύπησαν βάναυσα, όπως ανέφερε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί η γνάθος του αιμάτωμα και κάταγμα. Το εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει στον 16χρονο φόβο με αποτέλεσμα να μην βγαίνει από την αίθουσα στα διαλείμματα. Η κυρία Πιερρή δήλωσε στην εφημερίδα «Γνώμη» ότι η υπόθεση έχει καταγγελθεί και στην υπηρεσία της και μάλιστα από την πρώτη στιγμή διερευνώνται όλες οι πτυχές του περιστατικού.

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας από την Πάτρα, ενώ το ειδικό σχολείο έχει ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, δεν έπραξαν αναλόγως για να αποτρέψουν το περιστατικό.

Πάτρα: «Ο γιος μου εδώ και δύο χρόνια είχε προβλήματα με 3 παιδιά» λέει η μητέρα του παιδιού

Η ίδια δήλωσε τα εξής: «Ο γιος μου εδώ και δύο χρόνια είχε προβλήματα με 3 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο. Τον ενοχλούσαν, τον έβριζαν, έβριζαν την οικογένειά μας, απειλούσαν με ξύλο ακόμα και όταν τον συναντούσαν έξω από το σχολείο και όλο αυτό άνευ λόγου.

Είχαν στοχοποιήσει το παιδί και φέρονταν έτσι. Το είχα αναφέρει σε δασκάλους και διευθυντές, ήμουν και επανειλημμένα έξω απ’ το σχολείο, παρέμενα εκεί σε όλο το σχολικό ωράριο για να βλέπω τι γίνεται. Είχα συνεχόμενες συναντήσεις όποτε ήθελαν οι καθηγητές και οι κοινωνικές υπηρεσίες. Πήγαινα και από μόνη μου και τους «ενοχλούσα», μιλούσα για το συμβάν και στην προηγούμενη και την τωρινή διεύθυνση του σχολείου.

Διαβάστε ακόμα: Ηράκλειο: Μαθητής με αυτισμό ξυλοκοπήθηκε άγρια σε εκδρομή από συμμαθητή του

Τους έλεγα ότι το παιδί μου απειλείται από μία ομάδα μαθητών, ότι τον απειλούν, θέλουν να τον χτυπήσουν και αυτό που μου έλεγε η διεύθυνση είναι ότι τους απασχολώ από το στήσιμο της σχολικής γιορτής και άλλων δραστηριοτήτων», τόνισε η κ. Μαρία.

Η μητέρα του μαθητή τόνισε πως από την δημοσίευση του περιστατικού, η Διεύθυνση του Σχολείου πήρε ανεπαρκή -σύμφωνα με την ίδια- μέτρα: «Από εδώ και πέρα πήγα το παιδί μου στο νοσοκομείο, πήγα στην Ασφάλεια Πατρών όπου κατέγραψαν το συμβάν, μίλησα με τον εισαγγελέα υπηρεσίας. Η Διεύθυνση επικοινώνησε μαζί μου και μου είπαν ότι σε μία έκτακτη σύσκεψη έδωσε 2ήμερη αποβολή στον έναν και τον απομάκρυναν από το σχολείο.

Οι άλλοι δύο ως συνεργοί παρέμειναν στο σχολείο μας. Κάθε παιδί περνά την εφηβεία του και προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κάθε πρόβλημα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες όταν πήγαινα επί 2 χρόνια τι έκαναν; Οι γονείς πολλές φορές είμαστε η μεγάλη πληγή του σχολείου», κατέληξε εκφράζοντας την αγανάκτησή της η κ. Μαρία.