Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από ασυνείδητους στη χώρα μας. Μάλιστα, νέο συμβάν σημειώθηκε στη Λαμία.

Ειδικότερα, οι Αρχές συνέλαβαν δυο Βούλγαρους υπηκόους  που το μεσημέρι του Σαββάτου (25/11) κατάφεραν με το σενάριο του ατυχήματος συγγενικού της προσώπου, να αποσπάσουν 5.000 ευρώ από ανυποψίαστη ηλικιωμένη στη Λαμία.

Ωστόσο, οι θρασύτατοι απατεώνες αυτή τη φορά δεν υπολόγισαν σωστά ότι η περιγραφή της ηλικιωμένης στους αστυνομικούς θα ήταν ικανή, ώστε να εντοπιστούν και τελικά έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν με το ΚΤΕΛ για γειτονικό νομό.

Διαβάστε ακόμα: Σέρρες: Ζευγάρι απατεώνων ζήτησε 56.000 ευρώ από 48χρονη για δήθεν χειρουργείο σε συγγενή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, πρόκειται για έναν 41χρονο και μία 56χρονη, οι οποίοι κατελήφθησαν να έχουν επάνω τους το συγκεκριμένο ποσό και αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι απατεώνες είχαν τηλεφωνήσει στην ηλικιωμένη και με πρόσχημα ότι η εγγονή της είχε ένα σοβαρό ατύχημα, της απέσπασαν 5.000 ευρώ προκειμένου να χειρουργηθεί. Το ποσό το παρέδωσε η ίδια η ηλικιωμένη σε άνδρα - τον οποίο περιέγραψε στους αστυνομικούς - σε σημείο της Λεωφόρου Καλυβίων πλησίον του σπιτιού της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διάστημα από 23-25/11 σημειώθηκαν πολλά ακόμη περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης ηλικιωμένων ανθρώπων, κάποια εκ των οποίων καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, αλλά τα περισσότερα όχι.