Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι Ακολουθίες για τον πρώτο εορτασμό του Οσίου Αθανασίου του νέου (Χαμακιώτη), στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Φανερωμένης Ροδοπόλεως, το οποίο ο ίδιος ίδρυσε και εγκατέστησε σε αυτό γυναικεία αδελφότητα.

Μετά την πρόσφατη κατάταξη του Οσίου Αθανασίου του νέου του εν Αμαρουσίω και Ροδοπόλει ασκήσαντος στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τα Iερά Λείψανά του κομίστηκαν εν πομπή από το κελί του Οσίου στο Καθολικό του Ησυχαστηρίου για να τα προσκυνήσουν οι πιστοί.

Διαβάστε επίσης: Δύο ταπεινοί γέροντες ανακηρύχθηκαν νέοι Άγιοι - Ποιοι ήταν ο Αθανάσιος Χαμακιώτης και ο γέροντας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος

Το Σάββατο, πάνδημη ήταν η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσι της Παναγίας της Νερατζιωτίσσης, στο Μαρούσι, όπου τέθηκε προς προσκύνηση εντός του ναού, στον οποίο εφημέρευσε πάνω από 30 χρόνια. Το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο του τον κατέστησε «Γέροντα της Νεραντζιωτίσσης». Χθες, τελέστηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Τιμίας Κάρας γύρω από το παρεκκλήσι. Ο π. Αθανάσιος γεννήθηκε το 1891 στην Τουρλάδα Καλαβρύτων.

 Σε νεαρή ηλικία εγκαταβίωσε στην Ι. Μονή Αγίας Λαύρας και το 1913 εκάρη μοναχός. Φοίτησε στην Ιερατική Σχολή της Άρτας και το 1916 χειροτονήθηκε διάκονος. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1921 και το 1936 διορίστηκε εφημέριος στο μικρό παρεκκλήσι Νερατζιωτίσσης Αμαρουσίου και παρέμεινε έως το 1963. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του μέχρι το 1967 τα πέρασε στο Ι. Ησυχαστήριο της Φανερωμένης στη Ροδόπολη Αττικής.

Από την Απογευματινή