Ο 68χρονος ιερέας που συνελήφθη στη Σαλαμίνα για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, μικρότερου των 12 ετών, ήταν φίλος της οικογένειας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, ο οποίος τυγχάνει να είναι γνωστός του πατέρα του ανήλικου, κατά τη διάρκεια επισκέψεων στην οικία του αγοριού και εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονέων του, ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του.

Το παιδί δεν άντεξε άλλο, είπε στους γονείς του όσα συνέβαιναν και εκείνοι προχώρησαν σε σχετική καταγγελία στις Αρχές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που «ιερουργούσε» στην περιοχή Γυάλα Σαλαμίνας, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σαλαμίνα: Είχε κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα και στο παρελθόν ο παλαιοημερολογίτης ιερέας

Μέσα από ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, πάντως, αποκαλύφθηκε λίγο νωρίτερα ότι ο δράστης είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο έλεγχος στον φάκελο του ιερέα έδειξε συγκεκριμένα πως το 2018 είχε συλληφθεί για ανάλογο αδίκημα σε ένα 11χρονο αγόρι, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, με την υπόθεση σήμερα να βρίσκεται στο Εφετείο.

Το πρωί, ο 68χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ήταν πριν από πέντε χρόνια, το 2018, όταν γονείς υπέβαλαν μήνυση κατά του παλαιοημερολογίτη ιερέα για ασελγείς πράξεις εις βάρος ενός 11χρονου, τότε, αγοριού.

Τρία χρόνια αργότερα, το 2021, κι ενώ είχε κλείσει η υπόθεση από το Ανηλίκων με παραπομπή σε δίκη, ο παλαιοημερολογίτης ιερέας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων. Ωστόσο άσκησε έφεση και παρέμεινε έξω.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη του ιερέα στη Σαλαμίνα:

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023) σε νησί του Αργοσαρωνικού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 68χρονος ημεδαπός που τυγχάνει θρησκευτικός λειτουργός, διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα (12) έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.