Προθεσμία ώστε να απολογηθεί την Παρασκευή 1/12 έλαβε ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Ο 68χρονος δηλώνει ότι είναι αθώος και πως το παιδί δεν έχει κάνει σωστές περιγραφές και επίσης, ότι δεν θα τού έκανε κακό από τη στιγμή που το παιδί ανήκει στο συγγενικό – οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο κατηγορούμενος προέβη σε ασελγείς πράξεις κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο.

Διαβάστε ακόμα: Σαλαμίνα: Σοκάρει η κατάθεση του 12χρονου για τον ιερέα - "Με ακουμπάει στο σώμα μου, δε θέλω"


Το παρελθόν του ιερομόναχου

Ο εν λόγω ιερομόναχος είναι πατέρας δύο παιδιών και δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές. Το 2018 τον είχαν κατηγορήσει για παρόμοια αδικήματα κατά ενός άλλου ανήλικου παιδιού, το 2021 καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια κάθειρξη, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 68χρονος φέρεται να ήταν φίλος του πατέρα του ανήλικου παιδιού και να εκμεταλλεύτηκε τη γνωριμία τους. Μάλσιτα, φέρεται να επισκεπτόταν το σπίτι της οικογένειας όταν οι γονείς δεν ήταν εκεί. Έτσι κατηγορείται ότι προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις εναντίον του ανήλικου παιδιού.

Η έρευνα που οδήγησε στη σύλληψή του, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (26/9) στη Σαλαμίνα, ξεκίνησε όταν η οικογένεια απευθύνθηκε στις Αρχές και το παιδί έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Διαβάστε ακόμα: Σαλαμίνα: Ο ιερέας που ασέλγησε σε ανήλικο είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια και έμεινε εκτός φυλακής ύστερα από έφεση