Σφοδρό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας την Τρίτη (28/11), με τις βροχές και το χαλάζι να δημιουργούν πολλά προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα.

Μάλιστα, η κακοκαιρία προκάλεσε τη διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Ελαιώνα Αιγίου. Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, η κυκλοφορία των οχημάτων άνοιξε και στα δύο ρεύματα στην Εθνική Οδό από Πάτρα προς Αθήνα, όπου είχε γίνει αμφιδρόμηση στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιάλειας.

Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας - Αλλάζει ο καιρός την Πέμπτη

Στο μεταξύ, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που «σαρώνει» την Δυτική Ελλάδα, διεκόπη, εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην διαδημοτική οδό που συνδέει την κοινότητα Περιστέρας της Αιγιάλειας με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Στην Αιτωλοακαρνανία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό, Καλλιθέας-Προυσσού, από το ύψος του 12ου χιλιομέτρου, έως την περιοχή Αραποκέφαλα, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού.

Προβλήματα σε Ηλεία και Αχαΐα λόγω κακοκαιρίας

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει και πεδινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με εκδήλωση καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα την συσσώρευση υδάτων σε δρόμους, ενώ, λόγω των ισχυρών ανέμων, καταγράφονται μικρής έκτασης προβλήματα σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.

Χαλάζι έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας, ενώ δύο δένδρα έπεσαν σε Ρίο και Ακταίο και κλήθηκε η Πυροσβεστική για την κοπή και απομάκρυνσή τους.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες στην περιοχή του Σαραβαλίου, όπου όπως φαίνεται από τις εικόνες και τα βίντεο, μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια ενώ οι οδηγοί των αυτοκινήτων κινούνται με δυσκολία και ιδιαίτερη προσοχή. Το πιο σοβαρό πρόβλημα παρατηρείται μπροστά από το Δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Ολονύχτια μάχη έδωσαν τα αρμόδια συνεργεία για την αποφυγή υπερχείλισης του ποταμού Χάραδρου, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Οι εργασίες ήταν πυρετώδεις, δημιουργώντας αναχώματα έτσι ώστε να μην σημειωθούν επικίνδυνες συνέπειες.

Όπως δήλωσε στο tempo24.news, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος βρισκόταν επί τόπου στο σημείο, η κατάσταση δείχνει να έχει εξομαλυνθεί, αν και τα συνεργεία παραμένουν μαζί με ειδικό μηχάνημα το οποίο στηρίζει τα αναχώματα.

Παράλληλα, ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Κυανή Ακτή Κατακόλου, χθες το μεσημέρι (28/11), ξηλώνοντας αποθηκευτικό χώρο από τσίγκους.

Προβλήματα και στην Ήπειρο

Οπως αναφέρει το epiruspost.gr, η συνεχής και έντονη βροχόπτωση που εκδηλώθηκε χθες έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα κατολισθήσεων σε πολλές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων.

Τα σοβαρότερα από αυτά καταγράφονται στην παλιά Εθνική προς Ηγουμενίτσα, στον δρόμο Ιωαννίνων- Άρτας και κυρίως στην περιοχή του Τερόβου, στον δρόμο προς την Κόνιτσα καθώς και σε μέρος του επαρχιακού δικτύου της Κόνιτσας όπως και στα Τζουμέρκα.

kjjkjknkkjnkj
eripus

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί 16 μηχανήματα προκειμένου να απομακρυνθούν χώματα, πέτρες και φερτά υλικά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας όμως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς σημειώνονται συνεχώς νέες κατολισθήσεις αλλά και καταπτώσεις.

Εν τω μεταξύ σε οριακό σημείο είναι η στάθμη του Καλαμά με ορισμένα μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα να καταγράφονται ήδη στα όρια με το Νομό Θεσπρωτίας.

Μεγάλος όγκος νερού έπεσε και σε χωριά της Θεσπρωτίας. Δυνατοί άνεμοι στην Ψάκα έκοψαν το άνω τμήμα κολώνας της ΔΕΗ μέσης τάσης, με συνέπεια να πέσει στη μέση δρόμου, ενώ έπεσαν και δένδρα.

Κακοκαιρία: Νέο πρόβλημα με το Blue Star 1 στη Νάξο - Δύο ώρες προσπάθεια για να δέσει στο λιμάνι

Μετά την πρόσκρουση στο ντόκο του λιμένα του νησιού τη Δευτέρα (27/11), χθες (28/11) το πλοίο αδυνατεί να δέσει στο λιμάνι λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Πιο αναλυτικά, το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από Πειραιά για Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη, ωστόσο στην προσπάθειά του να δέσει στη Νάξο αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Κάποια στιγμή το πλοίο κατάφερε να δέσει στο λιμάνι και να αποβιβάσει του επιβάτες, ωστόσο λόγω κινδύνου πρόσκρουσης απομακρύνθηκε χωρίς να προλάβει να αποβιβάσει τις νταλίκες και ενδεχομένως κι άλλα οχήματα.

Καταβλήθηκε προσπάθεια δύο και πλέον ωρών προκειμένου το πλοίο να ξαναδέσει στο λιμάνι, κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα να αναχωρήσει για Σαντορίνη χωρίς να ολοκληρώσει την αποβίβαση. Μάλιστα, φαίνεται πως κατά τις προσπάθειες που έγιναν για να δέσει στο λιμάνι, το πλοίο έχασε και έναν κάβο.

Φωτογραφίες: epirus-tv-news / tempo24.news / cyclades24.gr / ilialive.gr / thebest.gr - Βίντεο: tempo24.news