Σε μια καταγγελία εναντίον γνωστού γιατρού της Θεσσαλονίκης προχωρά, μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, ο εν λόγω γιατρός εφαρμόζει μια αμφιλεγόμενη, για τον ίδιο, θεραπεία κατά του καρκίνου, την οποία ακολούθησε η σύζυγός του.

 

«Με αυτήν την παρέμβαση θέλω να δώσω, ντρέπομαι που θα μιλήσω ενάντια σε κάποιους γιατρούς, αλλά θέλω να δώσω φωνή στους απελπισμένους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο και γίνονται θύματα της μεταφυσικής σκέψης, ένα είδος ψεκασμένης αντίληψης».

"Η γυναίκα μου πάσχει από καρκίνο, πληρώσαμε πάνω από 45.000 ευρώ για αμφιλεγόμενες θεραπείες"  


Όπως λέει ο ίδιος:

 «Η γυναίκα μου πάσχει από καρκίνο 10 χρόνια και μέχρι τώρα ακολουθούσε παραδοσιακές ιατρικές μεθόδους. Ξαφνικά, βρίσκομαι εγώ προ εκπλήξεως να έχω επαφή με ένα κέντρο που είναι στη Θεσσαλονίκη και έχει μια δικτύωση στα Σκόπια, ίσως και με Ινδία. Ακούω περίεργα πράγματα. Εγώ δεν παρεμβαίνω γιατί σαν γιατρός, έστησα κόκκινη γραμμή».

 Ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος έχει κινηθεί νομικά κοινοποιώντας την καταγγελία του και στον ιατρικό σύλλογο Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο για μια μέθοδο «που είναι ολιστική, δε θα είναι ούτε χημειοθεραπεία ούτε ακτινοθεραπεία. Στη βιβλιογραφία δεν είναι συχνή και θεωρείται όχι μέσα στις οδηγίες ακριβώς. Εγώ έψαξα βιβλιογραφία, δεν τη βρήκα, αλλά ακούγεται».

 Όπως σημειώνει ο ίδιος, η συγκεκριμένη θεραπεία γίνεται «μέσα σε ένα ιατρείο που δεν μπορούσα να κάτσω κάπου, σιχαινόμουν. Το λέω με όλη την ευθύνη, ήταν απαράδεκτος χώρος. Μου χτύπησε άσχημα. (…) Πληρώσαμε τις θεραπείες παραπάνω από 45.000 ευρώ. Τα βάλαμε στην τράπεζα των Σκοπίων. Όταν άκουσα Σκόπια, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά».

 
«Θα ερευνηθεί»


«Δεν ξέρω κάτι παραπάνω για την υπόθεση, υπάρχουν όμως ερωτήματα», ήταν η απάντηση του προέδρου του πανελληνίου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

 «Δεν ξέρω κάτι παραπάνω για την υπόθεση, εκείνο που καταλαβαίνω όμως είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα. Ως γιατρός π.χ. δεν κατάλαβα τι είδους θεραπεία ήταν αυτή. Το δεύτερο που δεν κατανόησα είναι σε ποιο στάδιο της νόσου βρισκόταν αυτή η ασθενής. Το τρίτο, αν σταμάτησαν άλλες θεραπείες και το τέταρτο γιατί αυτό που αφορά καταγγελία γιατρού προς γιατρό, δεν υπάρχει ενημέρωση από τα πειθαρχικά όργανα».

 Συμπληρώνοντας, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε:

 «Αν η καταγγελία αφορά τις συνθήκες της χημειοθεραπείας, θα ερευνηθεί πλήρως. Αν αφορά την υπερθερμία η οποία είναι η λιγότερη γνωστή μέθοδος στη χώρα μας και η λιγότερη διαδεδομένη, θα πρέπει να πούμε ότι είναι μια παραδεκτή μέθοδος ιατρικά. Είναι μια μέθοδος η οποία δεν αντικαθιστά άλλες θεραπείες, δεν είναι μια μέθοδος η οποία δεν υφίσταται. Δεν είναι πολύ διαδεδομένη γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν την αποζημιώνει στη χώρα μας παρά το γεγονός ότι από το ’12 την περιλαμβάνει στις θεραπείες οι οποίες μπορούν να γίνονται. Απλώς δεν έχει τιμολογηθεί».

 Σημειώνεται ότι ο ογκολόγος που καταγγέλλει ο κ. Κωνσταντινίδης, υποστηρίζοντας ότι είναι γενικός χειρουργός, είναι ένας από τους γνωστότερους της Θεσσαλονίκης, με γραφείο στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, ενώ σε βάρος του δεν εκκρεμούν άλλες καταγγελίες.