Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, θα συναντηθεί σήμερα, στις 14:00, με τo προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου, ενώ η συνάντηση ζητήθηκε από τον ίδιον τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 15:00, το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, στο υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα και αύριο έχει προκηρύξει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, σχετικά: “Με τις εξευτελιστικά χαμηλές αμοιβές των εφημεριών, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, τις αυθαίρετες οριζόντιες περικοπές δεδουλευμένων υπεράριθμων εφημεριών! Η ωριαία αποζημίωση των εφημεριών κυμαίνεται από 4,48 για τον ειδικευόμενο έως 7,42 για τον συντονιστή διευθυντή, μεικτά. Η προβλεπόμενη προσαύξηση παραμένει καθηλωμένη στα επίπεδα του 2003. Η μοναδική αύξηση που δόθηκε το 2017 άγγιξε «το αστρονομικό ποσό» των 1,80 ευρώ (από 30 ευρώ αυξήθηκε σε 31,80)!”.

Όμως, η Ομοσπονδία καταθέτει επίσης κατάλογο αιτημάτων, ο οποίος έχει ως εξής:

Διπλασιασμό μισθών –αποζημίωσης των εφημεριών.

Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.

Να μην συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.