Εικόνες ντροπής καταγράφηκαν στη Χαλκιδική, όπου ένας 82χρονος με αναπηρία κατέληξε στον δρόμο αφού του έκαναν έξωση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η έξωση στον ηλικιωμένο με αναπηρία 82% από τα Νέα Φλογητά πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός πως είχε εκδοθεί προσωρινή απόφαση του Δικαστηρίου για να παραμείνει στο σπίτι του.

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και μέσα στο κρύο καθηλωμένος στην αναπηρική του καρέκλα, ο κ. Θεόφιλος παρακολουθούσε να αδειάζουν άρον-άρον το σπίτι του καθώς είχε βγει σε πλειστηριασμό τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπάλληλοι μεταφορικής εταιρείας φόρτωσαν τα υπάρχοντά του σε ένα φορτηγό και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά, όσους επιχειρούσαν να εμποδίσουν την έξωση. Ο 82χρονος με αναπηρία 82% βρέθηκε στο δρόμο για ένα υπόλοιπο δανείου του γιου του στο οποίο ήταν εγγυητής.

Η νύχτα βρήκε τον κ. Θεόφιλο σε ένα ξύλινο παράπηγμα έξω από το σπίτι του στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής κι εκεί δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να μένει, καθώς δεν έχει πια πού να πάει. «82 χρόνων με 82% αναπηρία δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Πού είναι η δικαιοσύνη; Πού είναι το κοινωνικό κράτος;» αναφέρει, μιλώντας στην κάμερα του MEGA.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Ο κ. Θεόφιλος, σύμφωνα με το MEGA, ήταν εγγυητής σε δάνειο 200.000 ευρώ που είχε πάρει ο γιος του, ο οποίος όμως έμεινε άνεργος και δεν κατάφερε να παραμείνει συνεπής στην καταβολή των δόσεων. Ο 82χρονος έχει ζήσει τον ίδιο εφιάλτη και τον περασμένο Μάιο. Με ασφαλιστικά μέτρα τότε δόθηκε προσωρινή διαταγή που ακύρωνε τον πλειστηριασμό και την έξωση μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όπως καταγγέλλει.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, o νέος ιδιοκτήτης, υπήκοος Σκοπίων, φέρεται να ήταν «παρών» στην όλη διαδικασία της έξωσης. Στο πλευρό του κ. Θεόφιλου βρίσκονται γείτονες και εκπρόσωποι συνδικάτων που διαμαρτύρονται έντονα για την απάνθρωπη και άδικη όπως αναφέρουν αντιμετώπισή του.

Με πληροφορίες από MEGA