"Θύελλα" αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση του Δήμου Βόλου να τοποθετηθούν αληθινά ζώα στη φάτνη της πόλης. Κτηνίατροι και φιλόζωοι μιλούν για εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων και καλούν τις αρχές να παρέμβουν. «Θα βαφτίσουμε τη φάτνη... στάνη» τους απαντά ο Αχιλλέας Μπέος.

Δεν είναι η πρώτη φορα που το γιορτινό κλίμα στον Βόλο επισκιάζεται. Εδώ και εννέα χρόνια οι δυο φάτνες στην πλατεία της πόλης προκαλούν κόντρες.

Μπέος: "Δε θα απαντήσω σε αργόσχολους και ΜΚΟ και φιλόζωους που κάνουν αρπαχτές"


Τα παιδιά σκαρφαλώνουν σε αυτές για να χαϊδέψουν τα αληθινά πρόβατα και τα πόνυ, κτηνίατροι και φιλόζωοι όμως αντιδρούν.

«Πραγματικά λυπάμαι πολύ για αυτά τα περίεργα άτομα. Δε θα απαντήσω σε αργόσχολους και ΜΚΟ και φιλόζωους που κάνουν αρπαχτές! Οι φάτνες στον Βόλο λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο, εμείς τα αγαπάμε περισσότερο από αυτούς. Έχουμε κτηνίατρο και τα περιποιείται σε αντίθεση με τον σταύλο και τη στάνη όπου ο βοσκός μπορεί να πάει και μετά απο δύο μέρες να τα ταϊσει ενώ εμείς τα ταϊζουμε τρεις φορές την ημέρα» ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος.

Mπέος: "Θα βαφτίσουμε τη φάτνη... στάνη"


O δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος ειναι αποφασισμένος από την πλευρά του να βαφτίσει στάνη τη φάτνη για να μην έχει κάποιο νομικό εμπόδιο.

«Yπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που ό,τι και να κάνεις εδώ, είναι αντίθετοι γιατί το κάνει ο Μπέος. Δεν θα τους γίνει το χατίρι. Αυτοί που κόπτονται για τα ζωάκια, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα τα βάζουν στο τραπέζι τους να τα φάνε ενώ εγώ είμαι vegeterian» είπε ο δήμαρχος Βόλου.

Η κακοποίηση ζώου είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται αυτεπάγγελτα χωρίς να προηγηθεί καταγγελία. Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι εισαγγελικές αρχές.