Την ενοχή του 27χρονου οδηγού που κατηγορείται ότι παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε την 21χρονη Έμμα, τον Νοέμβριο του 2022, στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η εισαγγελέας της έδρας.

Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε την ενοχή του για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

*Διαβάστε εδώ: Δίκη για τη φονική παράσυρση της Έμμας: Απολογείται σήμερα ο 27χρονος κατηγορούμενος οδηγός - "Πήγαινε με 104 χλμ./ώρα"


Δίκη για θάνατο Έμμας: "Ο κατηγορούμενος οδηγός έτρεχε πάνω από το νόμιμο όριο ταχύτητας", είπε η εισαγγελέας

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος οδηγός έτρεχε πάνω από το νόμιμο όριο ταχύτητας, αλλιώς -όπως είπε- δεν θα εκσφενδόνιζε την πεζή στον αέρα.

«Δεν έτρεχε ούτε με 104 χλμ./ώρα (σ.σ.: όπως εκτίμησε ο πραγματογνώμονας), αλλά ούτε με 55 χλμ./ώρα (σ.σ.: σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο). Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Η ταχύτητα ήταν σημαντική για να προκαλέσει αυτές τις βλάβες», σημείωσε.

Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας στάθηκε επίσης στην απόφαση των γονιών της Έμμας να δωρίσουν τα ζωτικά της όργανα μετά τον θάνατό της.

«Ήταν πολυτραυματίας, κατέληξε ύστερα από πέντε μέρες. Οι γονείς, παρά τον πόνο τους, βρήκαν τη δύναμη να προσφέρουν ζωή σε άλλους ανθρώπους που είχαν ανάγκη, δωρίζοντας τα ζωτικά της όργανα», επισήμανε η εισαγγελέας.

Η παραπάνω αναφορά, σε συνδυασμό με άλλες αναφορές για τη ζωή της Έμμας, προκάλεσαν συγκινησιακή φόρτιση στους γονείς, που ξέσπασαν σε δάκρυα.