Παρά τα προβλήματα υγείας, παρά τα 82 του χρόνια, παρά τις διαδικασίες που κίνησε προκειμένου να μη χάσει το σπίτι του, ωστόσο βρέθηκε στον δρόμο και μάλιστα στον δρόμο… έξω ακριβώς από το σπίτι του στη Χαλκιδική. Εκεί έχει «κατασκηνώσει» ο 82χρονος κ. Θεόφιλος από τη Χαλκιδική που πριν από μερικά 24ωρα του έκαναν έξωση για δάνειο του γιου του στο οποίο ήταν εγγυητής.

Συγκινεί η ιστορία του 82χρονου από τη Χαλκιδική, ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά στον δρόμο, ύστερα από έξωση που του έκανε η τράπεζα λόγω αδυναμίας του γιου του να αποπληρώσει δάνειο. 

Διαβάστε επίσης: Έξωση σε 82χρονο ανάπηρο στη Χαλκιδική: "Δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Πού είναι η δικαιοσύνη;", λέει ο ηλικιωμένος

Παρά τους κόπους μιας ζωής, ο κ. Θεόφιλος έχασε τα πάντα εν μια νυκτί. Σκληρά εργαζόμενος, πριν από 50 χρόνια, άρχισε να φτιάχνει το σπίτι στο οποίο έμενε με την οικογένειά του. Όμως την Τρίτη το πρωί αστυνομικοί τού χτύπησαν την πόρτα και του ζήτησαν να απομακρυνθεί από το σπίτι του μαζί με την οικογένειά του.

 Πώς έχασε το σπίτι του ο 82χρονος από τη Χαλκιδική

Ο κ. Θεόφιλος ήταν εγγυητής σε δάνειο 200.000 ευρώ που είχε πάρει ο γιος του, ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει να το πληρώνει, καθώς έμεινε άνεργος. Το fund επέλεξε τον πλειστηριασμό, παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε είχε αποπληρωθεί το 75% του δανείου και συγκεκριμένα 150.000 ευρώ.

«Στα 82 μου με διώχνουν. Χωρίς καμία ειδοποίηση μας πήραν το σπίτι. Με πήραν από το καρότσι και με πέταξαν έξω», αναφέρει ο ίδιος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ο ηλικιωμένος τις τελευταίες ώρες ζει σε ένα παράπηγμα μαζί με τις δύο κόρες και τον εγγονό του και γίνεται αγώνας ώστε να βρεθεί μια λύση.

Η ημέρα που η Αστυνομία πήγε στο σπίτι της οικογένειας του κ. Θεόφιλου ήταν εφιαλτική.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Στρατή Λημνιό, την Τρίτη το πρωί μια ομάδα 25 αστυνομικών, ΟΠΚΕ και μια «ομάδα Σκοπιανών μπράβων» με μία μεταφορική τούς «πέταξαν» έξω από το σπίτι.

Ο γιος του και η κόρη του προσπάθησαν να τους σταματήσουν και να τους εξηγήσουν ότι μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους μέχρι τη δικάσιμο, όμως οι αστυνομικοί είχαν επιθετική συμπεριφορά, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν. Αποτέλεσμα ήταν να τους προσαγάγουν και να τους οδηγήσουν στο Αυτόφωρο.

 «Ύστερα από 53 χρόνια μας βγάζουν έξω από το σπίτι μας. 26 χρονών ξεκίνησα να το φτιάχνω και σήμερα είμαι 82. Εκκρεμούν τα δικαστήρια, που είναι τον Φεβρουάριο. Στις 20 Νοεμβρίου είχαμε δικαστήριο, αλλά πήρε αναβολή λόγω απεργίας των δικηγόρων και αυτοί ήρθαν και με έβγαλαν αμέσως έξω. Έχουμε απόφαση του δικαστηρίου να μείνουμε μέσα μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου», δήλωσε στην εκπομπή ο κ. Θεόφιλος.