Σοκαρισμένοι είναι οι γονείς, αλλά και η κοινωνία της Ναυπάκτου από το περιστατικό με τις ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες που κατασκεύαζαν 13χρονοι μαθητές με θύματα συμμαθήτριές τους. Οι λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση συνεχίζουν να με τους δύο 13χρονους μαθητές και τους γονείς τους να συλλαμβάνονται, μετά από την καταγγελία 14χρονης για διακίνηση fake γυμνών φωτογραφιών της.

Οι δύο 13χρονοι μαθητές γυμνασίου στη Ναύπακτο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, χρησιμοποιούσαν μία εφαρμογή επί ένα μήνα, όπου έπαιρναν απλές φωτογραφίες συμμαθητριών τους και με την κατάλληλη επεξεργασία τις έκανα να φαίνονται γυμνές.

Οι δύο 13χρονοι μετά από παράπονα μίας συμμαθήτριά τους στον διευθυντή του σχολείου και καταγγελία ενός πατέρα στην αστυνομία, συνελήφθησαν από τις Αρχές, μαζί με τους γονείς τους. Οι δύο μαθητές κατηγορούνται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, για πορνογραφία ανηλίκων και για εκδικητική πορνογραφία, ενώ οι γονείς τους για παραμέληση ανηλίκου.

Μία κοπέλα που αναγνώρισε το πρόσωπό της σε μία από τις φωτογραφίες, ανέφερε στο Star πως «Είδα μία δικιά μου φωτογραφία. Φαινόμουν γυμνή. Είναι ψεύτικο, αλλά εγώ ένιωθα και ακόμα νιώθω άβολα και ντράπηκα πολύ, γιατί ξέρω ότι την έχουν δει πάρα πολλά άτομα. Τους ρώτησα (τους 13χρονους) και το παραδέχτηκαν.

Ο πατέρας εκ των θυμάτων που κατήγγειλε το περιστατικό ανέφερε ότι «σαφώς και θύμωσα, αλλά περισσότερο στενοχωρήθηκα, γιατί σκέφτηκα 13 χρονών παιδιά, κάπου έχει αρχίσει να χαλάει η κατάσταση. Ο λόγος που κινήθηκα νομικά, ήταν απλούστατος. Δεν θέλω να κυνηγήσω δύο μικρά παιδιά, αν μπορώ αυτά τα παιδιά να τα κάνω να μην ξανακάνουν κάτι παρόμοιο.

Πατέρας άλλου θύματος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ανέφερε πως «στενοχωρήθηκε πολύ το κοριτσάκι μας. Ενημερώθηκε από φίλους της για την ύπαρξη αυτών των φωτογραφιών.