Άγριος ξυλοδαρμός στην Κρήτη, μαχαίρωμα στη Μεσσήνη, ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες στην Ναύπακτο. Δεν είναι τίτλοι από ειδήσεις που αφορούν ενήλικες, αλλά δυστυχώς αφορούν μαθητές που δρουν με αυτό τον τρόπο στα σχολεία. Προβληματισμό και έντονη ανησυχία προκαλούν τα περιστατικά της βίας στα σχολεία καθώς καθημερινά καταγράφονται πολλά συμβάντα που ξεπερνάν τα όρια.

Σύλληψη 13χρονων στη Ναύπακτο

Στη Ναύπακτο  δύο αγόρια μόλις13 ετών συνελήφθησαν γιατί διακινούσαν γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους. Την ίδια ώρα τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας στη χώρα μας δεν έχουν τέλος. Στο Ηράκλειο της Κρήτης ανήλικες ξυλοκόπησαν συμμαθήτρια τους και στην Καλαμάτα ένας 14χρονος μαχαιρώθηκε από συνομήλικούς του μέσα στο σχολείο.

Στο ρεπορτάζ της απεσταλμένης του Star στη Ναύπακτο Κωνσταντίνας Τσεγγενέ και της Τασούλας Παπανικολάου οι πρωταγωνιστές των νέων υποθέσων περιγράφουν σοκαριστικά περιστατικά. 

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονης από μαθήτριες Γυμνασίου - Συνελήφθησαν τρεις ανήλικες και οι γονείς τους

 «Είδα μια δική μου φωτογραφία, ήταν γυμνή. Eίναι ψεύτικο, αλλά ένιωθα και ακόμα νιώθω πάρα πολύ άβολα και ντρεπόμουν πάρα πολύ γιατί ξέρω ότι την φωτογραφία την έχουν δει πολλά άτομα. Τους ρώτησα αν είναι αλήθεια, μου το παραδέχτηκαν. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να το έκαναν για μαγκιά. Νιώθω αγχωμένη και πολύ φοβισμένη» λέει ανήλικη μαθήτρια που έπεσε θύμα των 13χρονων στην κάμερα του Star.

Οι δύο μαθητές εδώ και έναν μήνα μέσω μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο δημιούργησαν και διακίνησαν γυμνές φωτογραφίες τουλάχιστον έξι συμμαθητριών τους.

Ο διευθυντής του σχολείου ήταν εκείνος που ενημέρωσε την Αστυνομία αλλά και τους γονείς των μαθητριών.


 «Θύμωσα και στενοχωρήθηκα»

Πατέρας αποκαλύπτει μιλώντας στο Star τα συναισθήματά του μόλις έμαθε ότι οι μαθητές διακινούσαν φωτογραφία της κόρης του.

 «Θύμωσα σαφώς αλλά περισσότερο στεναχωρήθηκα γιατί σκέφτηκα ότι είναι 13 ετών παιδιά. Κάπου έχει αρχίσει και χαλάει πολύ η κατάσταση... Ο λόγος που κινήθηκα νομικά είναι απλούστατος. Δεν θέλω να κυνηγήσω δύο μικρά παιδιά γιατί έκαναν κάτι στην κόρη μου αλλά αν μπορώ αυτά τα παιδιά να τα κάνω να μην ξανακάνουν κάτι παρόμοιο» είπε ο πατέρας της ανήλικης μαθήτριας.

«Τα κορίτσια έκλαιγαν, σοκαρίστηκαν», λένε συμμαθητές τους από το σχολείο. 

Διαβάστε επίσης: Ναύπακτος: Συνελήφθησαν οι δύο 13χρονοι για διακίνηση fake γυμνών φωτογραφιών 14χρονης

Οι δύο μαθητές παραδέχτηκαν τη διακίνηση των γυμνών φωτογραφιών ενώ συνελήφθησαν τόσο οι ίδιοι όσο και οι γονείς τους.

Ναύπακτος: Τι βρέθηκε στα κινητά των δύο 13χρονων

18 φωτογραφίες βρήκαν οι αστυνομικοί στο κινητό του ενός μαθητή. Στο τηλέφωνο του δεύτερου 13χρονου δεν βρέθηκε καμία φωτογραφία. Ο ίδιος όμως παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε φωτογραφίες, αλλά τις έσβησε χθες το πρωϊ, δηλαδή λίγες ώρες πριν την σύλληψη του.

Από τα στοιχεία που βρήκαν οι αστυνομικοί, αναγνώρισαν δύο μαθήτριες που έπεσαν θύματα. Οι ανήλικοι δράστες παραδέχθηκαν ότι έχουν προχωρήσει στην επεξεργασία φωτογραφιών ακόμα τεσσάρων κοριτσιών.

Οι ειδικοί της αστυνομίας θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν σβησμένα αρχεία των κινητών για να διαπιστώσουν εάν έχουν δημιουργήσει γυμνές φωτογραφίες και άλλων κοριτσιών και φυσικά σε ποιους τις έχουν διακινήσει.


Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού μαθήτριας Γυμνασίου στο Ηράκλειο

Σοκ προκαλεί στο μεταξύ νέο περιστατικό ξυλοδαρμού μαθήτριας Γυμνασίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όλα έγιναν χθες το πρωί μετά το τέλος εκδρομής όταν 15χρονη δέχτηκε επίθεση από τρεις συμμαθήτριες της. Ο πατέρας του κοριτσιού περιγράφει στο Star συγκλονισμένος και με δάκρυα την εικόνα του παιδιού του μετά τον ξυλοδαρμό.

 «Τη βρήκαμε χτυπημένη άσχημα. Τα μάτια της ήταν μπλε... Το πώς κρατήθηκα και εγώ δεν ξέρω» είπε ο πατέρας. «Ήξερε ποια κορίτσια ήταν, ήταν συμμαθήτριές της. Έγινε ο ξυλοδαρμός και το ένα κορίτσι τραβούσε βίντεο. Το παιδί είναι χάλια ψυχολογικά».

Μεσσήνη: 14χρονος μαχαίρωσε συμμαθητή του με σουγιά

Θύμα επίθεσης από συμμαθητή του έπεσε ένας 14χρονος σε Γυμνάσιο της Μεσσήνης σήμερα το πρωί.

Η επίθεση έγινε με σουγιά στο προαύλιο του σχολείου με τον μαθητή να τραυματίζεται στο πόδι του ευτυχώς ελαφρά.