Η ΕΛ.ΑΣ. θα επιβάλει για το διήμερο της Τετάρτης και της Πέμπτης (6-7/12/2023) δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου θα βρίσκονται "στο πόδι" 4.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Την Τετάρτη, λόγω της επετείου από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, θα υπάρξει ισχυρός αριθμός αστυνομικών στους δρόμους της Αθήνας. Εξίσου αυστηρά θα είναι τα αστυνομικά μέτρα και την επόμενη ημέρα, με την άφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, για την επέτειο Γρηγορόπουλου αναμένεται να είναι σε επιφυλακή 4.000 αστυνομικοί απ' όλες τις υπηρεσίες, ενώ την ίδια στιγμή ελικόπτερα και drones θα δίνουν εικόνα για την κατάσταση στην Αθήνα ώστε να κατευθύνουν τις κινήσεις των επίγειων δυνάμεων.

Διμοιρίες ΜΑΤ από την επαρχία θα ενισχύσουν το έργο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ θα υπάρχουν φραγμοί σε δρόμους και θα διεξαχθούν περιπολίες, οι οποίες θα καθορίζονται ανάλογα με τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιούνται. Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Επίσκεψη Ερντογάν με προελέγχους και ελεύθερους σκοπευτές

Την επόμενη ημέρα, ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν, θα είναι επί ποδός 3.000 αστυνομικοί, επίσης απ' όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας. Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνονται εικόνες σε πραγματικό χρόνο από ελικόπτερο και drones, ενώ προέλεγχοι θα πραγματοποιούνται στην περιοχή γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Φυσικά, λόγω της αυτοκινητοπομπής του προέδρου της Τουρκίας, θα υπάρχουν και ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει διασκορπισμένους ελεύθερους σκοπευτές.