Σε ποινής φυλάκισης 10,6 ετών καταδικάστηκε o 33χρονος αλλοδαπός  με καταγωγή από το Πακιστάν, ο οποίος αποπειράθηκε να βιάσει, αφού πρώτα ξυλοκόπησε, την 50χρονη αγρότισσα Κατερίνα Περάκη στην Ιεράπετρα. Τι είπε η ίδια και η δικηγόρος της για τον εφιάλτη που έζησε.

Με 10 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση, συνολικά, καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 33χρονος Πακιστανός εργάτης γης, ο οποίος το σούρουπο της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2022, στο Κεντρί της Ιεράπετρας, ξυλοκόπησε με ιδιαίτερη αγριότητα και αποπειράθηκε να βιάσει, την 50χρονη αγρότισσα, Κατερίνα Περάκη, στο θερμοκήπιο της οποίας εργαζόταν περιστασιακά.

Ιεράπετρα: Ο 33χρονος Πακιστανός σύμφωνα με τη δικογραφία, κατηγορούνταν για απόπειρα βιασμού, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, οπλοφορία και οπλοχρησία

Για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από τους δικαστές και τους ενόρκους, που δέχτηκαν στον απόλυτο βαθμό όλα όσα είχε καταγγείλει στην Ελληνική Αστυνομία η παθούσα, ενώ έκριναν ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει ούτε ένα ελαφρυντικό στοιχείο, που θα μπορούσε να ελαφρώσει τη θέση του.

Η ποινή που του επιβλήθηκε σωρευτικά δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη εφόσον ο συνήγορος του καταθέσει έφεση κι έτσι θα επιστρέψει στη φυλακή.

Το θύμα της επίθεσης, Κατερίνα Περάκη, μίλησε στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο για τα όσα εφιαλτικά βίωσε: ‘’Όπως κάθε βράδυ, σχολώντας από τη δουλειά μου πήγα στο σπίτι να κάνω το μπάνιο μου και να ξεκουραστώ. Όπως ήμουν στο μπάνιο, άκουσα θόρυβο και χτυπήματα στην πόρτα. Ντύθηκα γρήγορα, δεν είχα φοβηθεί και πολύ γιατί δεν μου είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Άνοιξα την πόρτα, δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, γιατί μου πέταξε μία σκόνη στο πρόσωπο. Αρχίσαμε κατευθείαν να παλεύουμε. Με χτυπούσε τόσο πολύ στο κεφάλι και στο πρόσωπο που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Πάλεψα πάρα πολύ για να σωθώ, ένα 20λεπτο τουλάχιστον. Είχε μίσος και με χτυπούσε στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Μου έσκισε τα ρούχα μου. Ήταν φρικτό’’.

 

‘’Κατά την ακροαματική διαδικασία ο δράστης άλλαξε την κατάθεσή του. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτός, αλλά κάποιος άλλος ο δράστης κι ότι το θύμα έχει μπερδευτεί. Το μήνυμα που θέλει να περάσει η εντολέας μου είναι ”η Δικαιοσύνη θα μας ακούσει, φθάνει να στραφούμε σε αυτήν”. Θαύμαζα την υποστήριξη του συζύγου της και την ψυχραιμία του’’, είπε η δικηγόρος του θύματος, Κατερίνα Παναγιωτάκη.