Η κτηνίατρος του Όλιβερ, του σκύλου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Αράχωβα, μίλησε για τον βασανισμό του.

Ειδικότερα, η κ. Κλεονίκη Τόλα, ανέφερε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 σχετικά με το αποτρόπαιο περιστατικό: «Ο Όλιβερ ήρθε σε μένα την περασμένη Δευτέρα (27/11) το βράδυ και είχε χαθεί από την Κυριακή (26/11). Οι κηδεμόνες του έψαχναν απεγνωσμένα να τον βρουν και το βρήκαν το απόγευμα τη Δευτέρας και μου τηλεφώνησαν, με αποτέλεσμα να έρθω εκτάκτως. Το σκυλάκι το μετέφερα ζωντανό στο ιατρείο σε πολύ κακή κατάσταση, με αφόρητους πόνους και με αιμορραγία. Όταν διαπίστωσα τι συμβαίνει, τράβηξα φωτογραφίες, πήρα γεννητικό υλικό και κάλεσα την αστυνομία. Εγώ από την πλευρά μου έκανα ότι μπορούσα για να σταματήσω την αιμορραγία. Το σκυλάκι κατέληξε ύστερα από 11-12 ώρες. Έγινε και νεκροτομή στην συνέχεια».


«Τραυμάτισαν το ζώο με κάποια αντικείμενα»

Σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα για τον αν έχει ξαναδεί τέτοια κακοποίηση ζώου, η κτηνίατρος του Όλιβερ απάντησε: «Τόσο πολύ όχι. Έχω δει σκύλους πολυτραυματίες από τροχαίο, από δαγκώματα, από δηλητηριάσεις, αλλά αυτό ήταν κάτι που ξέφευγε από αυτό που περίμενα να αντικρίσω».

«Το χρονικό διάστημα που έγινε ο βασανισμός δεν ήταν μεγάλος. Πιστεύω ότι τραυμάτισαν το ζώο με κάποια αντικείμενα», ανέφερε η κ. Τόλα.

«Το σκυλί ήταν πολύ αθώο, το γνώριζαν όλοι. Έκανε μια βολτίτσα και γυρνούσε πάλι στο σπίτι. Ο Όλιβερ κοιμόταν πάντα μέσα στο σπίτι», συμπλήρωσε η κτηνίατρος.

Σε ερώτηση για το αν είχε αντιπάθειες ο ιδιοκτήτης του ζώου, η κτηνίατρος απάντησε αρνητικά: «Όχι δεν είχε αντιπάθειες ο ιδιοκτήτης, ούτε εχθρούς. Κάνει ενέργειες να βρεθεί ποιος το έκανε, αυτή την αποτρόπαια πράξη. Ο δήμαρχος Αράχωβας έχει κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει».


Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον άγριο βασανισμό σκύλου

Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για την κτηνωδία με τον άγριο βασανισμό σκύλου στην Αράχωβα παρήγγειλε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, η οποία είναι αρμόδια για την προστασία των ζώων, με παραγγελία της στην Εισαγγελία Λειβαδιάς, ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για τον εντοπισμό του δράστη που βασάνισε δεσποζόμενο σκύλο με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα το άτυχο τετράποδο, παρά την ιατρική φροντίδα που του παρασχέθηκε, να καταλήξει.

Παράλληλα, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να έχει άμεση ενημέρωση για την πορεία της έρευνας.