Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι... αναποφάσιστος, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς μπορεί μία νέα κακοκαιρία να χτυπά τη χώρα μας τις επόμενες ώρες, ωστόσο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, από την επόμενη εβδομάδα το θερμόμετρο θα πάθει... Άνοιξη, αφού σε κάποιες περιοχές ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμα και στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Μαρουσάκης: Κακοκαιρία μέχρι την Πέμπτη, μετά... Άνοιξη

Από σήμερα το απόγευμα και μετά ο καιρός παρουσιάζει επιδείνωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει όλη την επικράτεια την Τετάρτη, ενώ με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα θα κρατήσει έως και την Πέμπτη. Οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή από τη Θεσσαλία και πάνω, αλλά υψηλές από τη Θεσσαλία και κάτω, ενώ στη χώρα μέχρι την Κυριακή θα έχουμε μία παρέλαση βαρομετρικών χαμηλών σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στην Αττική από το απόγευμα - Τι λένε οι μετεωρολόγοι


Ο μετεωρολόγος του OPEN πάντως αναφέρει ότι από την επόμενη εβδομάδα το θερμόμετρο θα δείξει 20άρια, καθώς σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα μία πολύ θερμή αέρια μάζα εισέρχεται στη Μεσόγειο επηρεάζοντας και τη χώρα μας, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο, για... Απριλοδεκέμβρη, αφού δεν αποκλείεται στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη ο υδράργυρος να δείξει ακόμα και 25 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι τις 18-20 Δεκεμβρίου ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος σε πολλές χώρες της Μεσογείου, ενώ για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στη διάρκεια των εορτών αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ωστοσο, όπως λέει μέχρι το τέλος του χρόνου δεν φαινεται κάποια εισβολή έντονου κρύου, αφού ήδη είμαστε με «πάνω από τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες».



Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ


Στο μεταξύ, επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ. Πιο συγκεκριμένα, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, από το βράδυ της Τρίτης (05-12-2023) και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023).

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα. Βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες προβλέπονται στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, οι οποίες θα είναι ισχυρές μέχρι το ξημέρωμα, στο Ιόνιο και στα παράκτια τμήματα της δυτικής Ελλάδας, καθώς και στην ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, και στην Εύβοια. Προς το μεσημέρι θα πλήξουν την ανατολική Θεσσαλία και τη δυτική και νότια Μακεδονία.

Τα έντονα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν στις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς θα μετατοπιστούν το μεσημέρι στην ανατολική νησιωτική χώρα, αφήνοντας σταδιακά με βελτιωμένο καιρό τη χώρα από τα δυτικά.

Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά κυρίως τμήματα.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 9-13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 16-18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έως 21 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ και μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν σε βορειοανατολικές διευθύνσεις.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Την Τρίτη (05-12-2023)
α) Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.
β) Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

2. Την Τετάρτη (06-12-2023)
α) Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.
β) Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως το απόγευμα.
γ) Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η εξέλιξη του καιρού μέσω του Windy