Μια κακόβουλη ενέργεια έλαβε χώρα σήμερα στα Εξάρχεια, καθώς άγνωστοι θυροκόλλησαν σε πολυκατοικίες μήνυμα που μιλούσε για άμεση εκκένωση των κτιρίων για λόγους δημόσιας υγείας.

Θέση για το θέμα πήρε το υπουργείο Υγείας προειδοποιώντας τον κόσμο ότι τα μηνύματα που τοποθετήθηκαν σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια είναι απολύτως ψευδή. Μάλιστα τα μηνύματα έκαναν λόγο και για πρόστιμο 500 ευρώ αν δεν γίνει άμεσα η εκκένωση.

12

Συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι είναι «απολύτως ψευδής η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα».

Από το υπουργείο επισημαίνεται επίσης, με αφορμή το θέμα με τα μηνύματα στα Εξάρχεια, πως «η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας».

Επίσης από το υπουργείο Υγείας υπογραμμίζεται ότι «δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές».