Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, όπου οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στις οδούς Θεμιστοκλέους και Μπενάκη, ενώ στην οδό Μεταξά στήθηκαν οδοφράγματα

Επεισόδια καταγράφηκαν και σην στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, με ομάδες κουκουλοφόρων να πετούν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων. Αστυνομικοί των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να απομακρύνουν τους νεαρούς, οι οποίοι κινήθηκαν προς την οδό Μεσολογγίου.

Αν και η κατάσταση έδειχνε να εκτονώνεται, ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων στις 22.00 το βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας με πετροπόλεμο στα στενά και μολότοφ.

Οι αστυνομικοί, πάντως, προχώρησαν σε περισσότερες από 70 προσαγωγές από το πρωί, με τους ελέγχους να συνεχίζονται.

Όλα ξεκίνησαν μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αγνώστους να βάζουν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Ιπποκράτους και τα γύρω στενά.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια στα Εξάρχεια


Επεισόδια ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ προς τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Υπουργού Φιλίππου Δραγούμη ενώ αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης σύμφωνα με το GRTIMES.




Επεισόδια στην Αθήνα σημειώθηκαν και νωρίτερα, όταν άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έβαλαν φωτιά σε τρεις κάδους στην Ιπποκράτους.

Δείτε βίντεο από την πορεία:

Άνδρες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο για να σβήσουν τις φωτιές.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, μετά το τέλος της μαθητικής-φοιτητικής πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο μετρό της Ομόνοιας, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι προσαγωγές έγιναν γύρω από την Ομόνοια, την Πλατεία Αττικής και κοντά στα προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.



Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία που συμμετείχαν πάνω από 700 άτομα, μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι. Μετά την πορεία, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στα εκδοτήρια εισιτηρίων στον σταθμό του μετρό της Ομόνοιας. Για την αποφυγή μεγάλων εντάσεων περίπου 4.000 αστυνομικοί βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ μετέφερε το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και drones.

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία:





Θεσσαλονίκη: Συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα στην πορεία

Πορεία στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που σαν σήμερα, πριν από 15 χρόνια, δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό της αστυνομίας, Επαμεινώνδα Κορκονέα, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από περίπου 3.000 άτομα.

Η κινητοποίηση έγινε από φοιτητές, άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Οι διαδηλωτές αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Καμάρας και περίπου στις 19.00 ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Γιατί κανένας Δεκέμβρης δεν τελείωσε ποτέ» γράφει ένα από τα πανό των διαδηλωτών οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Σημειώνεται ότι η πορεία «συνοδεύτηκε» από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η Τροχαία βρίσκοταν επί ποδός για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων.