Για τις 18 Ιουνίου 2024 αναβλήθηκε η δίκη του 33χρονου Βολιώτη και δράστη της διπλής δολοφονίας δύο αδελφών στη Μακρινίτσα. Συγκεκριμένα ο δράστης είχε σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγο του και τον αδελφό της.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έκανε χθες δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας να επαναληφθεί η δίκη παρουσία των δύο πραγματογνωμόνων – ψυχιάτρων, οι οποίοι με τις καταθέσεις τους θα περιγράψουν αν ο 33χρονος κατά τον χρόνο τέλεσης του εγκλήματος είχε την ικανότητα να αντιληφθεί τον άδικο χαρακτήρα των πράξεών του.

Διαβάστε σχετικά: Αναβίωσε στο Εφετείο το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα - Ένταση στην αίθουσα, "δεν θυμάμαι τίποτα" λέει ο δράστης

Ο 33χρονος παραπέμπεται κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή τελεσθείσα, αφού, το από γευμα της 5ης Απριλίου 2021, μαχαίρωσε θανάσιμα την 28χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, Κωνσταντίνα Τσάπα, αλλά και τον 29χρονο αδελφό της, Γιώργο Τσάπα, που προσέτρεξε στο πατρικό τους στη Μακρινίτσα Πηλίου για να βοηθήσει την αδελφή του.

Η δίκη ξεκίνησε με ένταση χθες στο ΜΟΕ, καθώς συγγενείς των θυμάτων αποδοκίμασαν αρκετές φορές τον κατηγορούμενο, η υπεράσπιση του οποίου έθεσε εξ αρχής θέμα ακαταλόγιστου με αφορμή ζητήματα ψυχικής υγείας, με το ΜΟΕ να απορρίπτει αίτημα να παραστεί και τρίτος πραγματογνώμονας.

Συγκλονίστικη η μαρτυρία του πατέρα των θυμάτων της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα

Ο 33χρονος δήλωσε ενώπιον του Δικαστηρίου πως δεν θυμάται τίποτα, με τον πατέρα των δύο θυμάτων να περιγράφει, ξεσπώντας σε λυγμούς, πως ο κατηγορούμενος μαχαίρωσε, τραυματίζοντας θανάσιμα τα δύο παιδιά του. Απαντώντας σε ερωτήσεις της Προέδρου, ο πατέρας αποσαφήνισε αρχικά πως δεν γνώριζαν αν ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε θέματα ψυχικής υγείας, για να περιγράψει αναλυτικά όσα συνέβησαν εκείνο το απόγευμα στο πατρικό σπίτι, στην Αγία Τριάδα Μακρινίτσας, όταν ο 33χρονος πήγε στο σπίτι κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι και δηλώνοντας πως θα πάρει μαζί του το ανήλικο παιδί του.

Ο πατέρας είχε στην αγκαλιά του το εγγόνι του προκειμένου να το προστατεύσει, όπως είπε από τον 33χρονο. Ο κατηγορούμενος, αφού έσπασε τις δύο πόρτες, με ένα μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα αρχικά την 28χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια τον 29χρονο αδελφό της.

Λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο δράστης «είχε κρυφτεί πίσω από τον φούρνο» και έτσι αιφνιδίασε τον 29χρονο, τραυματίζοντας τον θανάσιμα με το μαχαίρι. «Σε εμένα, στα χέρια μου ξεψύχησε…» τόνισε χαρακτηριστικά ο πατέρας, περιγράφοντας πως είδε τον γιο του πεσμένο πάνω στο πεζούλι, ενώ για την κόρη του διευκρίνισε πως «δεν είδα πώς έγινε, ήμουν πάνω με το παιδί…».

Ο κατηγορούμενος, προτού φύγει από το σπίτι, επιτέθηκε και τραυμάτισε και τους δύο γονείς των αδικοχαμένων αδελφών. Υπενθυμίζεται πως ο 33χρονος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος από το ΜΟΔ Καρδίτσας που του επέβαλε ποινή δις ισόβια και επιπλέον φυλάκιση 6,5 χρόνων, ενώ η υπόθεση είχε αναδείξει και διαστάσεις που αφορούσαν στη νοσηλεία του.

Πηγή: Εφημερίδα ‘’Ελευθερία’’