Oι συνάδελφοι του τραυματία αστυνομικού από χθεσινοβραδινά επεισόδια οπαδικής βίας στου Ρέντη, από την πρώτη στιγμή, του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας του τουρνικέ προκειμένου να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι δραματικές αυτές στιγμές που ακολούθησαν μετά την επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον Ρέντη, αποκαλύπτονται στους διαλόγους των συναδέλφων του 31χρονου.

Ρέντη: Ο διάλογος των αστυνομικών με το κέντρο

Αναλυτικά ο διάλογος την ώρα των επεισοδίων στου Ρέντη:

«Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».
«Ελήφθη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»
«Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός».
«Έχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;»
«Όταν έρθει 541 κίνησε κανονικά τις δυνάμεις. Βάλε μέσα τα άτομα και τα παραδίδεις στις δυο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δεν λάβεις εντολή» δίνει εντολή το Κέντρο.
«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε!» ακούγεται να λέει αστυνομικός. «Μας ενημερώνουν ότι σε ένα (σ.σ.: λεπτό) θα είναι εκεί», απαντά το Κέντρο για το ασθενοφόρο.

Τα δύο στοιχεία που θα δώσουν απαντήσεις

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, με τους προσαχθέντες πλέον που ερευνά η ΕΛΑΣ να αγγίζουν τους 130.

Ήδη είχαν αφεθεί ελεύθεροι περισσότερα από 200 άτομα, τα οποία προσήχθησαν από την ΕΛ.ΑΣ μετά τα επεισόδια, με τον αριθμό των προσαχθέντων συνολικά να φτάνει τους 420.

Η αστυνομία αναζητά, πλέον, ανάμεσα στους προσαχθέντες το άτομο που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το εν λόγω πρόσωπο βρίσκεται μεταξύ αυτών.

Ταυτόχρονα, αν για κάποιους προκύψουν ευρήματα πυρίτιδας, θα κρατούνται μέχρι και τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Σε περίπτωση που εκκρεμούν αποφάσεις για κάποιους, όπως κι αν κάποιος αρνηθεί να δώσει DNA, τότε θα ενημερώνεται ο Εισαγγελέας και θα κινούνται οι Αρχές ανάλογα με το πρόσταγμά του.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο. Με επιστολή προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητείται να γίνει απαιτούμενη ενέργεια, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λπ., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.